Nederland - 2 juli 2020 - Beursbrink

Rally op goudmarkt onhoudbaar

door STIJN

Goud is gegeerd, vooral in deze moeilijke economische tijden. De prijzen zijn nu al maandenlang aan het stijgen en de 1.800 dollar per troy ounce komt steeds dichterbij. Analisten twijfelen alvast niet meer of we voorbij dit punt zullen gaan, het is slechts een kwestie van tijd. COVID-19 zaait twijfel op de markten, net hetgeen goud nodig heeft om te stijgen in waarde. Beleggers en investeerders weten alvast hun weg naar de goudmarkt.

Goud zit al sinds het laatste kwartaal van 2018 in een opwaartse trend. Ieder kwartaal steeg het edelmetaal in waarde. Gezien het momentum, is het zeer plausibel dat de goudprijs de komende maanden gewoon gaat blijven stijgen. Vooral gezien de situatie omtrent COVID-19 en de geopolitieke spanningen tussen China en de Verenigde Staten van Amerika.

Hoe hard goud gaat stijgen de komende maanden, zal volledig afhangen van COVID-19. Zolang het virus economische schade blijft aanrichten, zal het gele edelmetaal populair blijven bij beleggers en investeerders. Zeker als er een tweede besmettingsgolf op ons af komt na de zomer.

2.000 dollar?

Er is geen realistische verwachting dat er vóór 2021 een vaccin beschikbaar zal zijn, wat betekent dat lokale lockdowns op mondiale basis het economisch herstel zullen belemmeren. Als we de herfst ingaan, zal het griepseizoen de reeds complexe situatie waarschijnlijk alleen maar verergeren. Dit betekent dat er een grotere kans is op sterke procentuele winsten voor de goudprijs.

Analisten verwachten dat de goudprijs de komende periode zal blijven stijgen naar 1.900 dollar en dat er zelfs de mogelijkheid bestaat dat we dit jaar nog de 2.000 dollar op de koerstabellen zullen zien. Verwacht echter geen ononderbroken stijging richting dit koersdoel want bij elk sprankeltje hoop zullen beleggers en investeerders opnieuw naar aandelen gaan.

Bronnen: Forbes

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel