Americas - 26 augustus 2020 - Aandelen

Optimisme duwt Wall Street naar records

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdagavond hoger gesloten, geleid door technologie-aandelen die sterk meeliften op het optimisme.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 1,0 procent hoger op 3.478,73 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 1,7 procent tot 11.665,06 punten. Beide indices bereikten daarmee nieuwe records. De Dow Jones index steeg 0,3 procent tot 28.3331,92 p unten.

De orders voor duurzame goederen in de VS zijn in juli met 11,2 procent gestegen, wat twee keer zo hard is als werd verwacht.
Dit steunt beleggers in hun vertrouwen dat het economisch herstel doorgaat, zei Tobias Levkovich van Citigroup. “De markt volgt het momentum nu, want het is een signaal van progressie”, zei hij. “Maar op een bepaald moment moeten we naar de absolute niveaus gaan kijken”. De economische cijfers zijn nog laag, hoewel ze aan het verbeteren zijn van het dieptepunt eerder dit jaar.

Beleggers wachten op nieuwe aanwijzingen over de gezondheid van de Amerikaanse economie en eventuele veranderingen in het monetair beleid. Esther George van de Federal Reserve Bank van Kansas City zei voor nieuwszender CNBC dat nog niet duidelijk is of de Fed meer moet doen om de Amerikaanse economie te stimuleren tijdens de coronacrisis.

Ook kijken beleggers met een schuin oog naar de orkaan Laura, die steeds sterker wordt en Texas en Louisiana nadert. Het nationale orkaancentrum waarschuwde voor een vloedgolf die “niet te overleven” zal zijn, in een aansporing aan de inwoners langs de kustlijn om massaal te evacueren.

De olieprijs was stabiel en sloot licht hoger, op het hoogste niveau sinds maart, terwijl orkaan Laura de kust van Texas en Louisiana nadert. De orkaan dreigt een rampzalige stormvloed te veroorzaken en legde de olie-industrie van Texas al lam, maar kan daardoor ook een overvloed aan ongeraffineerde olie veroorzaken.

De euro/dollar noteerde op 1,1822. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1814.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Salesforce  steeg 26 procent. Het bedrijf, dat zich bezighoudt met het beheren van klantrelaties via de cloud, zal worden opgenomen in de Dow Jones Industrial Average. Verder maakte de cloudspecialist dinsdagavond meevallende resultaten en een dito outlook bekend. Daarbij verhoogde Salesforce ook de outlook voor heel dit jaar.

Ook Urban Outfitters was in trek na meevallende winstcijfers in het tweede kwartaal. Het aandeel steeg 21 procent. Dicks Sporting Goods bleef niet ver achter met een koerswinst van 16 procent. Het bedrijf zag de onlineverkopen aan sportartikelen en kleding verdriedubbelen.

Het aandeel Tesla steeg weer sterk, nu met 6 procent tot 2.153,17 dollar. Even was het bedrijf uit Silicon Valley meer dan 400 miljard dollar waard. De fabrikant van elektrische auto’s, het geesteskind van miljardair Elon Musk, gaat het aandeel in vijf aandelen splitsen.

Hewlett Packard Enterprise heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar weer zwarte cijfers geschreven. HPE verwacht dat de resultaten in de komende kwartalen verder stabiliseren en kwam met een sterker dan verwachte winstoutlook voor het lopende kwartaal. Het aandeel steeg 3,6 procent.

Nordstrom meldde daarentegen een verlies en stond 5 procent lager, door sluitingen van winkels door de pandemie.

McDonald’s gaat de gedragingen van zijn voormalige CEO Steve Easterbrook verder onderzoeken. De vraag is of Easterbrook misstanden in het personeelsbeleid heeft proberen te verdoezelen.
Het aandeel steeg licht.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.