Energy - 31 mei 2021 - Beursbrink

OPEC ziet mondiale olievoorraad sterker dalen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het secretariaat van oliekartel OPEC heeft aan de technische commissie van de groep olie-exporterende landen een grotere onbalans tussen de vraag naar en het aanbod van olie gepresenteerd dan bij de vergadering van vorige maand. Dit schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van ingeziene documenten.

De OPEC voorspelt dat er dit jaar gemiddeld 1,4 miljoen vaten per dag meer vraag zal zijn dan aanbod, waar de organisatie een maand eerder nog een verschil tussen vraag en aanbod van 1,2 miljoen vaten per dag voorspelde.

De verwachting voor de groei van de wereldwijde vraag naar olie bleef onveranderd op 6 miljoen vaten per dag, maar de verwachting voor de productie door de concurrentie werd verlaagd, aldus Bloomberg.

Voor de periode september tot en met december wordt een sterke daling van de mondiale olievoorraad voorzien, met meer dan 2 miljoen vaten per dag.

De analyse van OPEC-analisten wordt voorgelegd aan de technische commissie, die op zijn beurt overlegt met de ministers van de landen die zijn aangesloten bij OPEC en hun bondgenoten, waaronder Rusland. Deze groep zal dinsdag vergaderen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.