VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 8 juni 2020

OPEC en geallieerden gaan akkoord omtrent productiebeperking

door STIJN

Goed nieuws voor olie, de OPEC en zijn geallieerden zijn zaterdag akkoord gegaan om de productie nogmaals in te perken. Het argument is eenvoudig, de vraag naar olie is gekelderd en dus moet het aanbod ook naar beneden want de olieprijzen lijden zwaar onder het overaanbod. De grote onzekerheid was Rusland maar ook zij hebben uiteindelijk ingestemd.

Teveel aanbod op een bepaalde markt en een lage vraag, dat is nefast voor ieder product, goed of dienst. Olie heeft nu al een lange tijd te maken met dit probleem door o.a. COVID-19 en de OPEC heeft al verschillende keren geprobeerd om het evenwicht op de markt te herstellen. Het enige wat ze in principe kunnen doen, is het aanbod verlagen door minder olie te produceren.

Today we have grounds to be cautiously optimistic about the future, but we are not out of the woods yet and challenges ahead remain to be seen. Together we are stronger, together we can restore stability to oil markets and help rebuild the global economy.

Prins Abdulaziz bin Salman, Saoedisch minister van Energie, is opgetogen over de overeenkomst die men zaterdag heeft gesloten. De OPEC en zijn geallieerden hebben groen licht gegeven om de olieproductie nog meer te verlagen. Eén van de problemen bij de OPEC+ is dat sommige landen zich niet houden aan de opgelegde quota’s. Daarom dat deze landen zich extra zullen moeten inspannen om de opgelegde productieniveaus te bereiken tijdens de komende maanden.

Effective compliance is vital if we are to secure the hard won stability in the global oil market and restore confidence in the unity and effectiveness of the entire group.

Vanaf 1 mei zijn de leden begonnen om 9,7 miljoen vaten per dag minder te produceren. Het is nu de bedoeling dat er nog eens 7,7 miljoen vaten per dag minder worden geproduceerd van juli tot eind dit jaar. Daarna zijn het 5,8 miljoen vaten per dag van januari 2021 tot april 2022.

Bronnen: CNBC

Foto: Needpix

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.