Nederland - 28 november 2018 - Beursbrink

Ook Zuid-Korea legaliseert medicinale marihuana

door STIJN

Het lijkt precies aanstekelijk te zijn, de marihuanagolf rolt onverstoord verder en overspoelt het ene land na het andere. Ook in Zuid-Korea zijn ze overtuigd van de voordelen van marihuana, het land heeft het gebruik van medicinale marihuana goedgekeurd, echter met veel restricties.

Een flinke vooruitgang voor de marihuana industrie, Zuid-Korea gaat medicinale marihuana goedkeuren (onder strenge voorwaarden) en is daarmee het eerste land in Oost-Azië en het tweede land in Azië die deze stap zet. Dit kan andere landen in de regio aansporen hetzelfde te doen.

De National Assembly van Zuid-Korea heeft gestemd over amendementen op de wet inzake het beheer van verdovende middelen die niet-hallucinogene doseringen van medische marihuana zouden toelaten. Patiënten moeten een aanvraag indienen bij het Korea Orphan Drug Centre, een organisatie die toegang biedt tot uitzonderlijke en zeldzame medicijnen en geneesmiddelen.

Strenge voorwaarden

Patiënten zullen geval per geval geanalyseerd worden om na te gaan of ze toegang krijgen tot medicinale marihuana. Met andere woorden, er zijn voorlopig dus strenge voorwaarden aan verbonden. Enkel patiënten die voldoen aan bepaalde criteria krijgen een voorschrift.

De recente stemming volgt op een besluit van het Ministry of Food and Drug Safety, waarin wordt gezegd dat het de op cannabis gebaseerde medicijnen Epidiolex, Marinol, Cesamet en Sativex voor epilepsie, symptomen van HIV/AIDS en aan kanker gerelateerde behandelingen zou toelaten.

Een belangrijke beslissing omdat Zuid-Korea zeer strenge straffen hanteert inzake marihuana, vooral voor recreatief gebruik. Zodanig streng zelfs dat Zuid-Koreanen gestraft kunnen worden als ze marihuana nuttigen in landen waar het wel perfect legaal is.

Het standpunt in Azië is echter aan het veranderen, ook Thailand en Maleisië hebben laten weten om medicinale marihuana mogelijks te legaliseren de komende maanden.

Bronnen: Benzinga

Foto: Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel