Nederland - 12 augustus 2018 - Beursbrink

Ook het Amerikaanse biermerk Coors betreedt marihuana markt

door STIJN

Molsen Coors Brewing Company heeft besloten om de marihuana markt te betreden via een overeenkomst waarbij hun Canadese afdeling drankjes zal produceren op basis van cannabis. Het bedrijf is één van de grootste bierbrouwers ter wereld en wilt de boot niet missen. Ze proberen op deze manier concurrentieel te blijven met de rest van de markt.

De bierbrouwer uit Denver zei dat zijn Canadese afdeling, Molson Coors Canada, samenwerkt met de Canadese cannabisproducent ‘The Hydropothecary Corporation (HEXO)’ om een gezamenlijke partnerschap te creëren.  Het is een strategische zet om de Canadese markt te betreden voor de verkoop van niet-alcoholische drankjes op basis van marihuana.

De keuze is uiteraard voor de hand liggend. Canada is zeer soepel omtrent marihuana, zowel medicinaal als recreatief gebruik is hier legaal. Frederic Landtmeters, CEO van Molson Coors Canada, vindt het niet meer dan normaal om als één van de grootste brouwers ter wereld deel te nemen in dit nieuwe groeiende consumentensegment.

Canada is breaking new ground in the cannabis sector and, as one of the country’s leading beverage companies, Molson Coors Canada has a unique opportunity to participate in this exciting and rapidly expanding consumer segment

Joint venture

Coors zal een belang hebben van 57,5 procent in de joint venture, de rest ligt in handen van HEXO. Molson Coors deelde terloops ook mee dat de netto-omzet in het tweede kwartaal licht daalde, maar dat de winst per aandeel in het tweede kwartaal de verwachtingen van de analisten overtrof.

De verkoop in de Verenigde Staten viel 3 procent terug maar steeg met 11 procent in Europa. Het is nog afwachten wat hun avontuur in Canada teweeg zal brengen. De trend wijst er alvast op dat marihuana producten populairder worden met de dag. Landtmeters hoopt dat dit zich ook zal vertalen in de verkoopcijfers voor die regio en wie weet elders ter wereld.

Bronnen: CNBC

Foto: Pattern Pictures – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel