Nederland - 24 september 2018 - Beursbrink

Ook Albert Heijn gaat blockchain gebruiken

door STIJN

Albert Heijn en hun eigen systeem op basis blockchain, dat wordt binnenkort realiteit. Ze gaan samenwerken met Refesco om hun klanten de volledige informatie te verschaffen over duurzame producten, in dit geval sinaasappelsap. Bij succes wordt het systeem uitgebreid.

Blockchain technologie wordt hoe langer hoe couranter en dat is Albert Heijn niet ontgaan. Ze hebben aangekondigd om een systeem op poten te zetten op basis van deze nieuwe technologie in samenwerking met Refesco, een leverancier van Albert Heijn. Het is de bedoeling om klanten zoveel mogelijk informatie te bieden over hun sinaasappelsap, van boer tot de winkelrekken.

Aan de hand van een QR-code, kan je bijna alles over het sap te weten komen. Waar de sinaasappelen vandaan komen, welke route ze hebben afgelegd, de kwaliteitsbeoordelingen, wanneer ze geteeld zijn, de zoetheid van de sinaasappelen, noem maar op. Marit van Egmond, commercieel directeur bij Albert Heijn, is alvast positief over de mogelijkheden.

We willen een actieve bijdrage leveren aan zaken die belangrijk zijn voor onze klanten – door onze producten gezonder te maken, voedselverspilling tegen te gaan en de impact op het milieu te beperken. Transparantie in de keten wordt steeds belangrijker.

Het gaat zelfs zover dat je als consument de sinaasappelboeren van de boomgaarden van LDC Juice in Brazilië een complimentje kan sturen door middel van de ‘Like2Farmer’-optie.

Overal ter wereld zie je dat grote bedrijven blockchain gaan implementeren in hun bedrijfsprocessen. De technologie kan perfect gebruikt worden om voedselverspilling tegen te gaan. Zo gaat Walmart samenwerken met IBM om voorraden en consumptie beter in kaart te brengen.

En dat is slechts één aspect van de mogelijkheden die blockchain biedt. Het is slechts een kwestie van tijd voordat er nog meer bedrijven op de kar springen en blockchain zullen gaan toepassen.

Bronnen: Blockchain stories, EVMI

Foto: Donald Trung – Wikimedia

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.