Nederland - 6 februari 2020 - Beursbrink

Olieprijzen stijgen door hoop op middel tegen coronavirus

door STIJN

De olieprijzen zitten terug lichtjes in de lift nadat berichten de ronde doen dat er mogelijks vooruitgang wordt geboekt om het coronavirus te bestrijden. De reden waarom dit goed nieuws is, is dat bij een oplossing voor het probleem, de Chinese economische activiteiten weer hervat kunnen worden en de vraag naar olie opnieuw kan gaan toenemen.

Redelijk goed nieuws voor de oliemarkt, de prijzen zitten opnieuw in de lift. Brent crude gaat met 1,8 procent omhoog en WTI met 2,1 procent. Er zijn eigenlijk twee positieve berichten die ervoor zorgen dat beleggers opnieuw investeren in olie, namelijk een mogelijke oplossing voor het coronavirus en de OPEC die aan het bekijken is om nog minder olie te produceren.

Oil markets are rebounding from the 5-day slide as investors turn optimistic that OPEC+ officials will deliver an appropriate response to … the spread of the coronavirus.

De OPEC zit deze week opnieuw samen om te bespreken wat er nog dient te gebeuren om de olieprijzen te ondersteunen. Eén van de mogelijkheden is dat de productiebeperking wordt vergroot zodat er nog minder olie is aan de aanbodzijde en er meer balans is op de oliemarkt.

Forse daling

De olieprijzen zijn als sinds hun piek in januari met 20 procent gedaald sinds het uitbreken van het coronavirus in Wuhan. Beleggers en investeerders vrezen ervoor dat het virus de Chinese economie gaat doen vertragen waardoor uiteindelijk de vraag naar olie ook zal gaan dalen.

Maar door een rapport van de World Health Organization hebben ze opnieuw wat vertrouwen gekregen. Het WHO beweert namelijk dat er medicijnen zijn ontdekt die het coronavirus kunnen bestrijden. Uiteraard is nog niet zeker of dit hulpmiddel een goede werking zal hebben.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.