Nederland - 1 december 2020 - Beursbrink

Olieprijzen krijgen tikje door uitstel OPEC-vergadering

door STIJN

De olieprijzen zitten, sinds het bekendmaken van de positieve resultaten van de coronavaccins, stevig in de lift. Echter kregen ze op dinsdag een klein tikje uitgedeeld nadat de OPEC-leden niet overeenkwamen over de productiebeperkingen. De bijeenkomst werd geschorst en zal op een latere datum plaatsvinden. Verder blijken er ook zorgen te zijn omtrent een overaanbod.

De stijging op de oliemarkt last een kleine pauze in. De OPEC-bijeenkomst is op een sisser uitgedraaid. De partijen konden geen overeenkomst bereiken inzake een nieuwe productiebeperking waardoor de zitting werd geschorst en uitgesteld naar een latere datum. Een andere negatieve factor is het overaanbod aan olie in de Verenigde Staten van Amerika.

Op dinsdagochtend noteerde de Brent crude aan 47,49 dollar per vat, een daling van 0,81 procent ten opzichte van de sluitingsprijs maandag. De WTI crude begon de handelsdag met 0,79 procent in de min aan 45,34 dollar per vat. Een kleine daling die verbleekt ten opzichte van de sterke stijging in november. Gemiddeld stegen de olieprijzen met 27 procent in november door de vaccinhoop.

OPEC-bijeenkomst

Beleggers en investeerders hopen namelijk op een snel economisch herstel eens de vaccins in distributie zijn en toegediend kunnen worden. De stijging op de oliemarkt werd ook gevoed door de verwachting dat de OPEC+ zou overeenkomen om de komende drie maanden 7,7 miljoen vaten per dag minder te produceren, een verlenging van het huidige akkoord dus.

Een overeenkomst was er dus niet en dat zorgde voor een schok op de oliemarkt. De reden waarom, is omdat een deel van de olieproducerende landen voorstander zijn om de productiebeperkingen op te krikken. Dat viel echter niet in de smaak bij de rest en dus kon men vandaag niet verder.

Bronnen: AA

Foto: Piqsels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.