Nederland - 28 mei 2021 - Beursbrink

Olieprijzen krijgen steun van sterke Amerikaanse economische data

door STIJN

Ze gaan hand in hand, de sterke Amerikaanse economische gegevens en de olieprijzen. Uit de meest recente data blijkt dat de Amerikaanse economie sterk aan het herstellen is van de coronapandemie. De reactie op de oliemarkt is dan ook niet onterecht, Brent maakte een sprong van 0,9 procent. De WTI crude maakte zelfs een stijging van 1 procent. 

Opluchting op de oliemarkt nadat de Verenigde Staten sterk en snel lijkt te herstellen van de coronapandemie. Het herstel van de Amerikaanse economie blijft aan vaart winnen. Na een tweede beste kwartaal, namelijk Q1 dit jaar, sinds Q3 in 2003 zijn er nu ook andere signalen die duiden op een vlot herstel. Het momentum is sterk en daar profiteert de oliemarkt van.

Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde harder dan men had voorspeld. Dit zou indiceren dat er meer Amerikanen aan de slag zouden zijn, een direct signaal dat de economie aan het herstellen is. Dit helpt twijfels bij beleggers en investeerders weg te nemen inzake de verhoging van de Iraanse olieproductie mocht er een nieuw nucleair akkoord komen.

Minder druk

Dit laatste zorgde de laatste tijd voor wat druk op de oliemarkt. Maar die druk lijkt stilaan te verdwijnen. Phil Flynn, senior analist bij Price Futures Group, benadrukt dat investeerders meer risico durven te nemen nu blijkt dat de Amerikaanse economie op stoom aan het komen is.

That’s given us more of a risk-on attitude about the markets. We’re back to focusing on supply and demand.

De nieuwe zorg blijkt nu echter vanuit India te komen. Het land werd getroffen door een derde zware besmettingsgolf waardoor er opnieuw strenge lockdownmaatregelen in het leven werden geroepen. Hier is ook slechts drie procent van de bevolking gevaccineerd.

Bronnen: Reuters

Foto: Redhawk Investment Group – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.