Nederland - 16 juni 2021 - Beursbrink

Cryptomarkt verliest momentum met zomer in aantocht

door STIJN

De bitcoin is eventjes boven de 40.000 dollar geschoten om dan terug te zakken. De heropflakkering is volgens verschillende fondsbeheerders van korte duur. Ze blijven van mening dat, ondanks de recente crash van 64.829 dollar naar 33.500 dollar, crypto nog altijd in een bubbel zit. Het getouwtrek op de cryptomarkt lijkt van geen ophouden te weten.

Het gejojo op de cryptomarkt blijft aanhouden. Van een recordkoers naar een flinke dip om dan weer stilaan te herstellen. Op het moment van schrijven noteert de bitcoin rond de 40.000 dollar. Daarmee heeft de populaire digitale munt een deel van zijn verlies goedgemaakt gezien de munt was gecrasht van 64.829 dollar naar 33.500 dollar.

De heropleving is vooral te danken aan institutionele investeerders en Tesla. Deze laatste, en voornamelijk de CEO, heeft een zeer grote invloed op de prijszetting. Tesla zei onlangs dat ze bitcoin opnieuw willen accepteren als betaalmiddel als de munt op een groene manier wordt gedolven.

Volgens een onderzoek van de Bank of America zegt 81 procent van de fondsbeheerders dat bitcoin nog steeds in een bubbel zit. Bitcoin daalde vorige maand met ongeveer 37 procent. Andere cryptomunten volgden de trend met ether die momenteel rond 2.500 dollar noteert. Enkele weken geleden noteerde ether nog aan een recordkoers van 4.300 dollar.

Tegenwind

Ondanks de steun van Tesla, Square, PayPal en noem maar op, ondervindt de cryptomarkt veel tegenwind van overheden en regulerende instanties. Zo heeft de Bank of England al laten weten regels in het leven te willen roepen om cryptomunten in ‘toom’ te houden.

Gouverneur van de BoE Andrew Bailey zei dat enkel stablecoins een bepaalde rol zouden kunnen spelen binnen het traditionele financiële systeem. Ook China verhoogt de druk op crypto, onlangs zei vicepremier Liu Hu dat ze zware straffen zullen vorderen voor illegale financiële praktijken.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: mohamed hassan PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.