Nederland - 8 september 2022 - China

Nio zal geen last ondervinden van Amerikaanse chip beperking

door STIJN

De Chinese autobouwer van elektrische voertuigen Nio heeft gemeld dat de verkoopbeperking van Amerikaanse chips aan Chinese bedrijven hen niet zal treffen. Nio doet beroep op chips van Nvidia. Er was twijfel of de productie in gevaar zou komen maar na verdere verduidelijkingen blijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn.

Het was even schrikken voor Chinese autobouwers van elektrische voertuigen, zoals bv. Nio, Xpeng en Li Auto. De Verenigde Staten van Amerika gaat de verkopen van hun chips naar China beperken. Er werd even gedacht dat deze autobouwers last zou ondervinden hier van, echter lijkt dat niet het geval te zijn. Nio heeft al laten weten dat hun productie niet in het gedrang komt.

Nio CEO William Li stelde gerust dat er weinig tot niets zal veranderen voor hen. Niet alle producten van Nvidia vallen onder de verkoopsbeperking. De chips die Nio nodig heeft voor de productie van hun voertuigen, blijven buiten schot. En dat is een grote opluchting voor Nio en zijn beleggers.

Based on our estimations, our computing power is sufficient for our autonomous driving technology development in the aspect of the AI training for now. And we have been working very closely with our partner Nvidia.

Voornamelijk de H100 en A100 chips zullen moeilijker verkocht kunnen worden aan Chinese bedrijven. Deze chips worden gebruikt voor dataopslag en dergelijke, wat interessant is voor militaire doeleinden. De Verenigde Staten vreest namelijk dat hun chips gebruikt worden door het Chinese leger en daar willen ze een stokje voor steken.

Nio, en andere autobouwers van elektrische voertuigen, willen hun blootstelling aan Nvidia verminderen gezien de verhoogde risico’s. Ze zijn op zoek naar samenwerkingen met andere bedrijven om bepaalde chips te leveren. Het is echter niet Nio’s bedoeling om Nvidia als handelspartner te vervangen, daarvoor zijn hun Orin chips gewoonweg té goed.

Bronnen: Evelyn Cheng – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.