Nederland - 24 augustus 2022 - Aandelen

Aandeel Xpeng keldert na teleurstellende resultaten

door STIJN

Het aandeel van de Chinese autobouwer Xpeng is met 12 procent gekelderd nadat het verlies tijdens Q2 groter was dan verwacht. Daarenboven was de ‘guidance’ voor de volgende kwartalen behoorlijk zwak. Beleggers en investeerders dumpten het aandeel uit ongemak en vrees voor een slecht jaar. Xpeng rapporteerde een verlies van 403 miljoen dollar.

Xpeng heeft zijn kwartaalrapport gepubliceerd en het deed beleggers schrikken. Het aandeel maakte een tuimeling van maar liefst 12 procent. Xpeng draaide vorig kwartaal een nettoverlies van 403 miljoen dollar. De vooruitzichten voor het derde kwartaal deed er nog een schepje bovenop, ze verwachten namelijk ‘slechts’ 16 procent meer auto’s te leveren ten opzichte van Q3 vorig jaar.

Jiong Shao, analist bij Barclays, zei echter dat de resultaten van het tweede kwartaal niet zó slecht zijn. De omzet was zelfs een beetje hoger dan ze hadden voorspeld. De reden waarom het aandeel zo hard onderuit is gegaan, heeft te maken met de ’teleurstellende’ vooruitzichten voor Q3.

Well the second quarter results were actually not bad at all. The revenue was even a little bit better than what we expected. And the earnings, or I should say loss, were narrower than what we expected.

Nieuwe modellen

Xpeng voorzitter Brian Gu benadrukte dat het seizoen dat in Q3 valt, een traag seizoen is voor de auto-industrie in China. De bedrijfresultaten tijdens Q2 zijn het gevolg van de lockdowns en de coronabesmettingen. Met andere woorden, de resultaten zouden onder normale omstandigheden veel beter zijn geweest. Xpeng hoopt dat hun nieuwe modellen voor beter cijfers zullen zorgen.

The new cars along with the the start of deliveries for the G9, and seasonal strength in the fourth quarter, should help Xpeng grow. So we do think there is a strong chance and strong confidence that we are going to a growth cycle, led by our new product launches.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: JustAnotherCarDesigner – Wikimedia CC BY-SA 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.