Americas - 19 augustus 2019 - Aandelen

Meer stimulering maakt Wall Street blij

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger gesloten, en maakten de verliezen van de voorgaande week grotendeels goed, na hints van beleidsmakers wereldwijd op meer stimulering en uitblijven van negatieve krantenkoppen over de handelsoorlog.

De S&P 500 index sloot 1,2 procent hoger, de Dow Jones-index steeg 1,0 procent en de Nasdaq werd 1,3 procent meer waard.

Stress over de handelsoorlog werd verzacht doordat het Amerikaanse ministerie van handel de Chinese telecomreus Huawei opnieuw 90 dagen uitstel gaf, waardoor het bedrijf zaken kan blijven doen met Amerikaanse bedrijven, ondanks dat het op een zwarte lijst is gezet door de regering-Trump.

In  Azie waren beleggers blij met de stap van de Chinese Volksbank om de rentes te hervormen. Daarmee wil het land de vertraging van de groei te lijf gaan.Ook berichten over Duitse overheidsuitgaven om de economie te stimuleren waren goed voor het
sentiment bij de Europese aandelen.

Zondag bagatelliseerde Trump de vrees voor een recessie in de VS tegenover Amerikaanse journalisten. Zijn economische adviseur Larry Kudlow zei dat de regering “kijkt naar” een belastingverlaging van 10 procent voor de middeninkomens: die maatregel was een halve verkiezingsbelofte van Trump bij de tussentijdse verkiezingen van 2018.

Op macro-economisch vlak stonden maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1079. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1093 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1089 op de borden.

De olieprijs steeg maandag ruim 2 procent tot 56,21 dollar.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Apple steeg 1,9 procent. Apple CEO waarschuwde Trump vrijdag dat importheffingen zijn bedrijf kunnen schaden en concurrenten een voordeel kunnen bieden. Trump zei dat Cook “zeer overtuigend argumenteerde, dus ik denk erover na.”

Estée Lauder werd 12,5 procent meer waard, nadat het cosmeticaconcern beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde en tevens een positieve outlook afgaf.

Weibo won 14 procent. Het sociale mediabedrijf uit Beijing met een beursnotering aan de Amerikaanse Nasdaq meldde beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Baidu, een Chinees internetzoekbedrijf, rapporteert resultaten nabeurs en sloot 8 procent hoger.

Aramark steeg 8 procent. Hedgefund Mantle Ridge heeft een groot belang genomen in het bedrijf dat catering en werkkleding verzorgt voor andere bedrijven.

Tailored Brands verloor 7,7 procent, nadat de retailer bekendmaakte zijn bedrijfskledingactiviteiten te verkopen voor 62 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.