Nederland - 13 maart 2018
door STIJN

Markt voor medicinale marihuana groeit exponentieel in Puerto Rico

Puerto Rico is nog altijd volop in heropbouw na de passage van orkaan Maria. Eén van die zaken in heropbouw, is hun programma voor de legalisering van medicinale marihuana. Toen het in 2015 werd goedgekeurd, was dat nog maar pas het begin. Ondertussen staat het programma opnieuw op punt. Beter zelfs, de markt voor medicinale marihuana is aan het groeien en ‘exploderen’.

Het gaat hard op het eiland Puerto Rico. Toen medicinale marihuana werd goedgekeurd in 2015, steeg het aantal patiënten voor de behandeling met dit product ontzettend hard. In 2016 stonden er al meer dan 20.000 patiënten geregistreerd voor behandelingen met medicinale marihuana.

De markt verloor wat momentum door het orkaanseizoen en de verwoestende passage van Maria in september vorig jaar. Na hard zwoegen en veel heropbouw, is de markt opnieuw hersteld. Het is zelfs zo dat we een stijging zien die erop wijst dat de markt exponentieel aan het groeien is.

Dat beweert althans secretaris van Volksgezondheid Rafael Rodríguez Mercado. Ondertussen is het aantal patiënten, die medicinale marihuana gebruiken, fors gestegen. Elke week komen er 500 nieuwe patiënten bij. Aan dit tempo zal de vraag niet kunnen worden bijgehouden.

Marihuana industrie

Puerto Ricaans Gouverneur Ricardo Rosseló Nevares is tevreden met de huidige ontwikkeling op de marihuana markt. Deze nieuwe industrie heeft al veel jobs opgeleverd en ze zal in de toekomst nog meer tewerkstelling en investeringen genereren. Bedrijven springen alvast op de trein.

Green Spirit Industries, gevestigd te San Jaun, is plannen aan het maken om investeringen te doen in deze groeiende industrie en een antwoord te bieden aan de hoge vraag naar medicinale marihuana. Er wordt op dit moment gebouwd aan vijf ‘apotheken’ op verschillende locaties in Puerto Rico zodat patiënten hier gemakkelijk terecht kunnen met hun doktersvoorschriften.

En dat is heus niet het enige bedrijf dat zich zal begeven op de marihuana markt. Ook Future Farm Tech is evenzeer op de hoogte van deze nieuwe bloeiende markt en is een joint venture aangegaan met TCG Investments. Maar de vraag in Puerto Rico is zodanig hoog, dat er nog veel ruimte is voor investeringen van andere bedrijven die hun graantje willen meepikken.

Bronnen: Fresh Toast, MJBizDaily

Foto: Nicolas Raymond – Flickr

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt?

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.