Nederland - 2 december 2018 - Aandelen

Deze fout mag je als marihuanabelegger niet maken

door STIJN

De cannabisindustrie heeft de afgelopen maanden een heuse transformatie meegemaakt door verschillende globale beslissingen en gebeurtenissen. Dit heeft beleggers gemobiliseerd om zich nog meer te richten tot marihuana aandelen. De legalisering van recreatieve marihuana in Canada was hét teken om volledig los te gaan, maar helaas viel dat voor aandelen wat tegen.

Men had verwacht dat de legalisering van marihuana voor recreatief gebruik in Canada een beursfeest zou opleveren voor marihuana aandelen maar door verschillende restricties voor bedrijven, bleef het beursfeest uit. Bedrijven konden dus niet ten volle gebruik maken van de opportuniteiten die zich voordeden op de marihuanamarkt.

De teleurstelling heeft voor een terugval van veel marihuana aandelen gezorgd, het is voor beleggers verleidelijk om deze verkoopgolf te voeden door nog meer aandelen van de hand te doen.

Lange termijn

Maar ook al zijn er legitieme zorgen die cannabisbedrijven moeten aanpakken om op de lange termijn succesvol te zijn, toch moeten beleggers begrijpen dat bewegingen op korte termijn niet altijd in overeenstemming zijn met de langetermijnvooruitzichten voor de industrie als geheel, of de specifieke bedrijven die momenteel een leidende rol in de groei van de sector aannemen.

De afgelopen maanden waren zwaar voor de meeste marihuana-beleggers. Cannabisaandelen met de grootste marktkapitalisatie hebben hun aandelen grotendeels in waarde zien dalen. Sinds half oktober zijn de aandelen van Tilray, Canopy Growth en Aurora Cannabis met ongeveer 30 tot 50 procent gedaald, een behoorlijk diep verlies voor deze grote marihuanabedrijven.

Beginfase

Het is ‘normaal’ om als belegger te reageren op de koersevolutie van deze aandelen. De meest voorkomende reactie is om mee te surfen op de verkoopgolf en evenzeer aandelen te verkopen. Maar daar zou je als marihuana-beleggers een grote fout mee maken. Deze industrie is nieuw en zou niet over dezelfde kam geschoren mogen worden als eender welke andere industrie.

Om te begrijpen waarom, moet je naar de huidige toestand van de cannabisindustrie kijken. Zelfs de grootste spelers bevinden zich nog in de vroege ontwikkelingsfase en proberen snel te groeien door grote hoeveelheden kapitaal te besteden aan uitbreidingsplannen, om productiecapaciteit en distributiekanalen op te bouwen.

De markten die ze willen bedienen, openen zich nu pas en de regelgeving is nog steeds relatief beperkt, waardoor het moeilijk is om efficiënt te werken. marihuana aandelenbeleggers hebben dus voorlopig nog geen echte fundamentele bedrijfsresultaten om naar te kijken.

Aandelenprijzen zijn grotendeels gebaseerd op de vooruitzichten voor elk bedrijf om uit te groeien tot een belangrijke speler op de markt. Zelfs een beetje goed nieuws kan aandelen doen stijgen en de geur van zelfs maar een klein probleem kan tot grote verstoringen op de markt leiden.

Bronnen: Fool.com

Foto: Dennis Engelen – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel