Nederland - 13 september 2019 - Beursbrink

Marihuana legalisering 2.0

door STIJN

Canada is het eerste ontwikkelde land dat recreatieve marihuana heeft gelegaliseerd. Canadees premier Justin Trudeau hakte die knoop door in oktober 2018. Dat was echter nog maar het eerste rondje van legale recreatieve marihuana, de tweede golf zit er dit jaar ook nog aan te komen. De zogenaamde ‘edibles’ zijn nog niet legaal maar daar wordt werk van gemaakt.

Recreatieve marihuana is reeds legaal in Canada, maar nog niet in de vorm van ‘edibles’. Volgende maand gaat men eetwaren waar marihuana in is verwerkt, ook legaliseren voor recreatief gebruik. In de maand december zullen er enkele marihuanaproducten in de winkelrekken komen te liggen, ter beschikking van de consument. De selectie zal voorlopig echter nog beperkt zijn.

De reden waarom de Canadezen hun tijd nemen om dit te legaliseren, heeft te maken met de zekerheid die ze willen inbouwen inzake de gezondheid van hun volk. Er zullen strenge regels gelden voor bedrijven die consumptiegoederen op de markt willen brengen waar marihuana in is verwerkt. Vooral omdat jongeren zich wellicht aangetrokken zullen voelen tot ‘edibles’.

Veel potentieel

Men verwacht dat deze markt ontzettend hard zal gaan groeien. Volgens een rapport van Deloitte gaat de markt van ‘edibles’ jaarlijks toenemen met ongeveer 2,7 miljard Canadese dollar. Bedrijven die actief zijn op deze markt, genieten nu al van veel aandacht bij Amerikaanse investeerders. Die aandacht en investeringen zullen fors gaan toenemen eens ‘edibles’ effectief legaalzijn in Canada.

Enkele spelers, zoals bv. Aurora Cannabis, hebben reeds een goedkeuring gekregen van Health Canada om marihuana te verwerken in eetbare producten. Producten van Aurora zullen vermoedelijk in december, vlak na de legalisering, beschikbaar zijn in de supermarkten.

Ook Canopy Growth springt op de markt van de ‘edibles’. Hun samenwerking met Constellation Brands is natuurlijk niet voor niks. Op hun drankjes gaan de consumenten iets langer moet wachten, men verwacht dat hun producten pas in het derde kwartaal van 2020 te koop zullen zijn.

Bronnen: Market Realist

Foto: Hans – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel