Nederland - 9 februari 2020 - Aandelen

Marihuana industrie blijft het moeilijk hebben

door STIJN

Marihuana aandelen blijven rake klappen krijgen. De sector is al een lange tijd aan het worstelen met allerlei moeilijkheden waardoor marihuanabedrijven geen goede kwartaalcijfers kunnen rapporteren. Het gevolg is dus dat aandelen in een neerwaartse trend zitten en er niet uit geraken.

Het gaat niet zo lekker op de marihuanamarkt. De verliezen bij bedrijven stapelen zich op, er wordt vaak van bestuur gewisseld en de kwartaalcijfers stellen teleur. Dit zorgde ervoor dat het jaar 2019 behoorlijk negatief was voor marihuana-aandelen. De ETFMG Alternative Harvest ETF, een exchange-traded fund vol aandelen van prominente marihuanabedrijven, verloor meer dan de helft van zijn waarde de afgelopen 12 maanden door een scherpe daling.

Aandelen van de grote kleppers zoals Tilray, Canopy Growth, Aurora Cannabis, … hebben het allemaal moeilijk. Tilray is tijdens de afgelopen 12 maanden 78 procent van zijn beurswaarde verloren. Vorige week kondigde het bedrijf aan om 10 procent van het personeel te ontslaan in de hoop zo wat te besparen en betere bedrijfsresultaten te kunnen boeken.

Rupesh Parikh, analist bij Oppenheimer, schreef in een nota dat de huidige evolutie op de marihuanamarkt te wijten is aan de blijvende uitdagingen die de industrie teisteren. Zaken zoals de illegale markt waar consumenten goedkoper marihuana kunnen kopen en groeipijnen waardoor het aanbod veel lager ligt dan de vraag naar marihuana. Deze zaken zorgen voor moeilijkheden en hebben zware gevolgen voor de resultaten van de marihuanabedrijven.

Bronnen: Barrons

Foto: Piqsels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robert
1 jaar geleden

Net als bij 3d printing, is de sector zichzelf om zeep aan het helpen. Van de mooie praatjes,en toekomst voorspellingen van Beursbrink komt helemaal NIETS terecht.De sector is teveel opgehemeld met mega voorspellingen die dus niet uitkomen, het was weer een hype…….

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.