Americas - 30 december 2019 - Beursbrink

Licht hogere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een iets hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

“Met veel beleggers die nog steeds in de vakantiemodus zitten, blijven aandelen wereldwijd in de buurt van hun records”, aldus Hussen Sayed, marktstrateeg bij FXTM. Vrijdag scherpten de Dow Jones en de S&P500 hun records nog aan. De Nasdaq sloot wel iets lager, maar bleef boven de 9.000 punten.

Het verdwijnen van de onzekerheden rond het handelconflict en Brexit “waren de twee belangrijkste aanjagers van de aandelenrally in december”, voegde Sayed toe. Ook de laatste dagen van het jaar rekent de strateeg op hogere koersen.

De Chinese vicepremier Liu He zal volgens de South China Morning Post dit weekend naar de Verenigde Staten vertrekken om in Washington de eerste fase van een handelsdeal te ondertekenen. Geen van beide kampen heeft de ontmoeting overigens nog officieel bevestigd.

De Europese Commissie wil de besprekingen met de VS volgende maand herstarten met een aantal controversiële kwesties. Dit zei Europees Commissaris Phil Hogan maandag volgens Reuters. Hogan zal de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer medio januari voor het eerst ontmoeten en dan deze pijnpunten willen bespreken.

Terwijl de Europese markten lichtjes negatief aan hun laatste volledige handelsdag zijn begonnen, zal Wall Street morgen 31 december, een reguliere handelsdag kennen. Op woensdag houden de beurzen wereldwijd de deuren dicht. De Aziatische beurzen lieten vanochtend een verdeeld beeld zien.

Verder kregen beleggers vandaag inzicht in de groothandelsvoorraden in de VS, die in november grofweg stabiel zijn gebleven.

Later deze namiddag volgt nog de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago.

Olie noteerde maandag in het groen. Een februar-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 62,15 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,8 procent duurder werd op 67,42 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1186. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1197 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1180 op de borden.

Bedrijfsnieuws

YouTube zal binnenkort minder data verzamelen van video’s die zijn gemaakt voor kinderen, om zo te voldoen aan een nieuwe privacyregels. Als de video’s niet goed worden gecategoriseerd, kan dit leiden tot boetes van de Federal Trade Commission. YouTube is een onderdeel van Alphabet, het moederbedrijf van Google.

Tesla meldde maandag de eerste levering van zijn in China gemaakte auto’s. Dat was opnieuw een mijlpaal voor de fabrikant van elektrische auto’s, waarvan de beurswaarde vorige week al piekte.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg vrijdag 0,1 procent op een slot van 28.645,26 punten. De S&P ging fractioneel hoger tot 3.240,02 punten. De Nasdaq gaf 0,2 procent prijs op 9.006,62 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.