Nederland - 7 oktober 2021 - Beursbrink

Europese markten veren op na woelige periode

door STIJN

Is het tij gekeerd voor Europese beurzen? Donderdag is een goede beursdag voor de Europese aandelenmarkten. De meeste indexen veren flink op nadat ze het dagen op rij moeilijk hebben gehad. Het positieve sentiment is teruggekeerd nadat de Amerikaanse 10-jaarsrente wat terugzakte van het hoogste niveau van de afgelopen drie maanden. 

Europese beleggers en investeerders halen opgelucht adem donderdag. De koerstabellen kleurden namelijk donkergroen, een indicatie dat het sentiment mogelijks aan het omslaan is na een korte woelige periode op de aandelenmarkten. De Stoxx 600 noteert op het moment van schrijven 1,2 procent hoger bij opening, de AEX 1,58 procent, de BEL20 1,26 procent en de DAX 1,30 procent.

De beursindexen in Europa zijn goed aan het herstellen maar lopen nog sterk achter op het parcours die de Amerikaanse indexen hebben afgelegd. Verschillende analisten en marktkenners verwachten dat de inhaalbeweging zal worden verdergezet met aardige rendementen.

Verenigde Staten

De beursweek begon niet al te best door zorgen over de stijgende 10-jaarsrente in de Verenigde Staten, deze ging namelijk opnieuw boven de 1,5 procent. Ook de inflatie lijkt niet bepaald af te koelen waardoor men vreest voor vervroegde acties van de Federal Reserve.

Echter trok de 10-jaarsrente zich lichtjes terug woensdag waardoor het sentiment op de aandelenmarkten keerde, ook in Europa en Azië. In de Verenigde Staten waren vooral technologieaandelen erg in trek omdat deze het zwaarst hebben geleden de afgelopen beursdagen.

In de Verenigde Staten hebben ze een extra reden om wat positiever te zijn op de markten, senator Mitch McConnell heeft namelijk zijn goedkeuring gegeven om het Amerikaanse schuldenplafond tijdelijk te verhogen zodat een ‘wanbetaling’ en een economische crisis vermeden kan worden. Minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde voor een recessie als gevolg.

Bronnen: Elliot Smith – CNBC

Foto: TaxRebateFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.