Nederland - 7 mei 2020 - Beursbrink

Leiders marihuana industrie enthousiast over rebound

door STIJN

Zit er een rebound aan te komen voor de Amerikaanse marihuana industrie? Gouverneur Steve Sisolak heeft beslist dat de strenge maatregelen voor de verkooppunten versoepeld mogen worden. De industrie beschouwt dit als een belangrijk signaal en hopen op een rebound op de marihuanamarkt, vooral in deze moeilijke tijden.

De marihuanamarkt had het voor COVID-19 al moeilijk en heeft het nu des te moeilijker. Toch kunnen we spreken over een lichtpuntje vermits gouverneur Steve Sisolak heeft besloten om de maatregelen voor verkooppunten te versoepelen. Met andere woorden, er gelden minder strenge regels voor de verkoop van marihuana en de verkopen kunnen terug normaliseren.

I think as everybody moves into this new phase, if we continue to be responsible operators and abide by the rules – making sure safety is the top priority – that we will be able to move to the next phase more comfortably and gradually and hopefully get things back to normal very soon.

Matt McClure, COO van Cultivate Dispensary, is benieuwd naar hoe deze aanpassing zal uitspelen voor de marihuana industrie. De uitdagingen waarmee de industrie te maken heeft, wegen zwaar op de bedrijfsresultaten van marihuanabedrijven. Hij denkt alvast dat er een rebound zal plaatsvinden.

Rebound

Hoe beter de ‘dispensaries’ draaien, hoe beter het gaat met de marihuana industrie. De timing is volgens McClure goed omdat de situatie omtrent COVID-19 ook aan het verbeteren is. Mensen hoeven niet enkel meer online te bestellen maar kunnen nu ook naar de verkooppunten gaan.

It’s as challenging for cannabis as it is for all the businesses that are out there affected by COVID-19. Not everybody is going to be guaranteed to stay alive in this business – and – there are no federal bailouts for cannabis.

Hij benadrukt echter dat deze crisis de doodsteek kan betekenen voor verschillende marihuanabedrijven. Vooral de kleinere spelers, die niet voldoende kapitaal hebben, kunnen ten prooi vallen van COVID-19. Vooral ook omdat er geen overheidssteun is voor deze industrie. Het is daarom voor beleggers belangrijk om zeer voorzichtig te zijn met welke aandelen ze kopen.

Bronnen: News3lv

Foto: Veronicatxoxo – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments