VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 12 mei 2020 - Aandelen

Legale marihuana zou de Amerikaanse economie kunnen ‘kickstarten’

door STIJN

Investeerders, economen en politici vragen zich af hoe de Amerikaanse economie er zal uitzien eens de pandemie verdwenen is. Op dit moment worstelt men om het hoofd boven water te houden en de Federal Reserve is massaal geld aan het injecteren om de economie overeind te houden. Maar de ‘oplossing’ ligt misschien wel binnen handbereik, namelijk de marihuana-industrie volledig legaliseren en veel belastinginkomsten genereren.

De Amerikanen zitten nu al enkele weken in lockdown en het gebruik van marihuana is tijdens deze weken fors gestegen. Bedrijven hebben de deuren gesloten en consumenten spenderen minder want ze kunnen niet gaan winkelen. Dit raakt de economie bijzonder hard en dus beslist de Federal Reserve om stimuleringsmaatregelen in te voeren om de economie te ondersteunen.

Dat er meer marihuana wordt gebruikt, zou de Amerikaanse regering moeten beschouwen als een teken aan de wand. Mocht men dit nu op federaal niveau legaliseren, dan zou men heel wat inkomsten kunnen binnenhalen door middel van belastingen. Met andere woorden, marihuana kan de Amerikaanse economie helpen om er terug bovenop te geraken.

Opportuniteit

Bij verschillende staten, waar marihuana reeds legaal is, is al gebleken dat marihuana effectief voor heel wat extra belastinginkomsten zorgt. Hier creëert het groene spul niet alleen extra inkomsten voor de staten, maar ook veel jobs. Daarenboven ligt het aantal criminele feiten inzake illegale marihuana een pak lager door het decriminaliseren van recreatieve marihuana.

Legalizing sales of recreational marijuana could add tens of thousands of high paying, quality jobs at all education levels in states across the US. Aside from tax revenue, this is another reason large US states like New York that have been deeply affected by the virus may try to speed up legalization.

De pandemie heeft duidelijk gemaakt dat er veel te halen valt uit marihuana. De eerstvolgende opportuniteit voor de Amerikanen om hier verandering in te zien, zal in november zijn want dan zijn er de presidentverkiezingen en marihuana zal ongetwijfeld een belangrijk onderwerp zijn.

Bronnen: Benzinga

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.