VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 11 juli 2019 - Beursbrink

Legale marihuana in de USA, komt er schot in de zaak?

door STIJN

Amerikaanse wetgevers overwegen om stappen te nemen inzake marihuana, dat was woensdag alleszins de rode lijn tijdens een ‘historische’ bijeenkomst. Zelfs verschillende leden van het congres lieten blijken dat ze voorstander zijn om de federale wetten omtrent marihuana te versoepelen, en mogelijks zelfs te legaliseren. Er lijkt dus schot te komen in de zaak betreffende marihuana.

Woensdag was er een bijeenkomst van Amerikaanse wetgevers en congresleden die men nu al historisch noemt. De reden waarom ze historisch was, is omdat er mogelijks belangrijke stappen zijn gezet inzake de federale aanpak omtrent marihuana. Kort samengevat, er gaan stemmen op om de wetten omtrent marihuana te versoepelen en het groene spul misschien zelfs te legaliseren.

Marijuana decriminalization may be one of the very few issues upon which bipartisan agreement can still be reached in this session. It ought to be crystal clear to everyone that our laws have not accomplished their goals.

Mentaliteitsverandering

Ze zijn er steeds meer van bewust dat de consensus omtrent marihuana grondig aan het veranderen is. Er zijn meer dan 30 staten die marihuana op één of andere manier hebben gelegaliseerd en meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking is voorstander om marihuana te legaliseren.

Tijdens de bijeenkomst werd er gediscussieerd over welke aanpak het beste is om het probleem rond illegale marihuana aan te pakken. Moeten de staten onafhankelijk vrij spel krijgen zonder risico’s te lopen of moet marihuana geschrapt worden van de lijst van de Controlled Substances Act?

Het zijn vooral leden van de Democratische partij die voorstander zijn om het drugsbeleid over een andere boeg te gooien. Het wetsvoorstel zou hier moeiteloos goedgekeurd kunnen worden maar uiteraard moeten de Republikeinen hier ook hun goedkeuring voor geven, en dat ligt moeilijker.

De bijeenkomst is alleszins bijzonder nuttig geweest en heeft doen inzien dat er bij beide partijen toch stemmen opgaan om de handen uit de mouwen te steken en te werken aan een grondige hervorming. Het gaat alleszins een belangrijk onderwerp worden tijdens de presidentsverkiezingen.

Bronnen: CNBC

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.