Nederland - 26 november 2018 - Beursbrink

Amerikaanse marihuanamarkt overtreft die van Canada?

door STIJN

Neen, op dit moment niet, maar dat zou best wel eens kunnen. Nu steeds meer staten het groene spul legaliseren, groeit het potentieel ontzettend hard. De legale cannabis industrie in de Verenigde Staten van Amerika zou kunnen uitgroeien tot 5 miljard dollar binnen de drie tot vier jaar.

Op dit moment zijn alle ogen gericht op Canada, vooral na de legalisering van marihuana voor recreatief gebruik op 17 oktober. Enkele dagen na deze historische dag waren de voorraden reeds opgebruikt, zulk succes. Maar vergeet niet dat hun zuiderburen ook op de goede weg zijn naar legalisering, vooral na de ‘midterm elections’.

De Verenigde Staten van Amerika worden wellicht minder nauw opgevolgd door beleggers en investeerders maar deze markt verdient meer aandacht gezien steeds meer staten het goedje aan het legaliseren zijn. Een straffe uitspraak, maar de Amerikaanse marihuanamarkt zou die van Canada kunnen overtreffen de komende jaren.

Lucratieve markt

Als de Amerikaanse overheid zijn standpunt zou veranderen, en het dus federaal legaal zou maken, dan zou dit wel eens de meest lucratieve markt ter wereld kunnen worden. Na de ‘midterm elections’ is het aantal staten dat medicinale marihuana heeft goedgekeurd, gestegen naar 32 stuks.

Er zijn ondertussen ook al tien staten waar marihuana voor recreatief gebruik legaal is. Het is duidelijk dat de Amerikaanse staten en bevolking een contrair standpunt hebben dan de overheid.
Men voorspelt zelfs dat Californië op zijn eentje meer waarde kan creëren dan de gehele Canadese marihuanamarkt. Marktkenners schatten dat deze staat voor 6 tot 7 miljard dollar aan verkopen zou kunnen realiseren. Voeg daar nog andere staten en je krijgt een immens grote industrie.

Amerikaanse marihuana aandelen hebben nog niet hetzelfde parcours afgelegd zoals die van hun Canadese broertjes, maar als de trend zich in de USA op deze manier blijft verderzetten, dan zullen ook deze aandelen binnen de kortste keer een flinke opwaartse beweging ervaren.

Bronnen: Fool

Foto: Nickolette – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel