VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 12 augustus 2019 - Aandelen

Lagere start Wall Street voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het rood.

Na een hectische week waar de aandelenmarkten onder druk stonden vanwege toenemende spanningen rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict, wijzen de futures op Wall Street op een lagere opening.

Naast het handelsconflict kijken de beleggers ook naar de onrust in Hong Kong. De autoriteiten annuleerden daar meer dan 100 vluchten omdat duizenden demonstranten op het vliegveld samenkwamen om te protesteren tegen de manier waarop de politie deze zomer is omgegaan met de protesten in het voormalige Britse protectoraat.

Deze week zullen beleggers in eerste in instantie kijken naar de inflatiecijfers op dinsdag. De Fed haalde vorige week aan dat de gematigde inflatie een reden was voor het verlagen van de rente.

“Gezien de lage werkloosheid en het sterke consumentenvertrouwen in de VS is het onwaarschijnlijk dat we binnenkort een recessie krijgen”, zegt Patrick Spencer, directeur van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Baird.

Jan Hatzius van Goldman Sachs stelde echter, in een voor rapport voor klanten, dat het handelsconflict een groter effect heeft op de Amerikaanse economie dan verwacht. “Het risico op een recessie neemt hierdoor toe”, aldus de econoom. De Amerikaanse bank gaf verder aan geen handelsdeal te verwachten voor de verkiezingen van 2020.

Olie noteerde maandag verdeeld. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 53,73 dollar, terwijl een september-future Brent onveranderd
stond met 58,52 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1212. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1201 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1202 op de borden.

De macro-economische agenda is vandaag leeg.

Bedrijfsnieuws

Sysco heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst geboekt bij een hogere omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit meldde de Amerikaanse voedselleverancier voorbeurs.De kwartaalomzet lag onder de verwachting van de door FactSet geraadpleegde analisten. De opbrengsten stegen 1,0 procent, van 15,3 miljard naar 15,5 miljard dollar. De analisten hadden op 15,6 miljard dollar gerekend.De aangepaste winst per aandeel kwam in de verslagperiode, die eindigde op 29 juni 2019, uit op 1,10 dollar. Dit lag boven de marktverwachting van 1,06 dollar.

Barrick Gold heeft in het tweede kwartaal iets minder goud geproduceerd dan in het voorgaande, maar de Canadese gouddelver zei op koers te blijven om de productiedoelen voor dit jaar te overtreffen. Dit maakte het bedrijf maandag voorbeurs bekend.

CannTrust Holding Inc. (CTST) staat in de voorbeushandel 28 procent lager. Deze koersreactie volgt op het openbaar maken van een rapport waarin wordt gesteld dat niet alle productiefaciliteiten van het Canadese cannabis bedrijf aan de voorschriften voldoen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,7 procent lager op 2918,70 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 26287,40 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,0 procent tot 7959,14 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.