België - 14 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Koersdoel Engie verlaagd door Credit Suisse

Engie (ticker: ENGI) kreeg vanmorgen een ‘neutraal’ advies mee van het Zwitserse Credit Suisse. Het koersdoel werd verlaagd van 14.4 EUR naar 12 EUR.

Volgens analist Vincent Gilles zou Engie nog voor 9 miljard EUR van de voorzien 15 miljard EUR activa moeten verkopen om de beloofde transformatie naar een specialist in hernieuwbare energie te kunnen realiseren. Deze verkopen van activa zouden het mes zetten in het winstpotentieel van het nutsbedrijf.

Engie

Credit Suisse stipt aan dat de koers rond een dieptepunt noteert en dat het dividendrendement misschien wel relatief hoog is aan huidige koers (meer dan 8%), maar dat dat al jaren zo is. De zwakke koersprestatie van 2016 suggereert zelfs dat beleggers hun twijfels hebben omtrent de belofte die Engie gemaakt heeft om het dividend stabiel te houden de komende drie jaar.

Het enige wat Engie-beleggers kunnen doen, is uitkijken naar de kwartaalresultaten op 2 maart en hopen op goede cijfers.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.