Nederland - 26 maart 2023 - beleggen
door STIJN

Market cap bitcoin overstijgt die van Meta Platforms

De bankencrisis die momenteel ook Deutsche Bank in woelig vaarwater brengt, heeft een positief effect op de cryptomarkt. Bitcoin is op amper twee weken gestegen van 20.000 dollar naar 28.000 dollar. Qua marktkapitalisatie bevindt bitcoin zich in de top tien meest waardevolle assets.

Bitcoin heeft een aanzienlijke instroom van kapitaal gekregen te midden van de chaos in het banksysteem. De recente stijging van de vraag naar bitcoin heeft zijn positie onder de beleggingsproducten verhoogd waardoor de marktkapitalisatie is gestegen tot 535 miljard dollar. Bitcoin is hierdoor de negende grootste activa wereldwijd qua marktkapitalisatie.

Dit positioneert de meest populaire digitale munt net in de top tien van de meest waardevolle activa wereldwijd. Plek nummer tien wordt momenteel ingenomen door het moederbedrijf van Facebook Meta Platforms indien bitcoin het lijstje onderaan zou vervoegen.

De recente waardestijging van Bitcoin te midden de ‘bankencrisis’ heeft ertoe geleid dat voorstanders geloven dat er een verschuiving gaande is die zijn status als veilige haven zou kunnen versterken.

De crisis in de banksector werd verder onderstreept door de ineenstorting van spraakmakende geldschieters zoals Silvergate Bank, Silicon Valley Bank en Signature Bank, terwijl de Zwitserse bankreus Credit Suisse werd verkocht aan UBS nadat het in de problemen was gekomen.

‘Bullish’

Ondanks dat de Federal Reserve voor de negende achtereenvolgende keer de rentetarieven heeft verhoogd, heeft Bitcoin aanhoudende winsten geboekt. Bitcoin-scepticus en CEO van Euro Pacific Asset Management, Peter Schiff, is echter van mening dat de huidige situatie vergelijkbaar is met de crisis van 2008 en beschreef het als een voorbode van nog meer problemen.

Beleggers houden nauwlettend in de gaten hoe bitcoin zal reageren op de volgende renteverhogingen van de Federal Reserve. De populaire digitale munt is op weg richting de 30.000 dollar en indien deze grens gebroken wordt, bestaat de kans dat ook de 40.000 dollargrens haalbaar is.

Bronnen: Paul L. – Finbold

Foto: QuoteInspectorFlickrCC BY-ND 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.