Europa - 29 juli 2020 - Beursbrink

Kleine openingswinst voor Wall Street na cijferstroom

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich na een stroom aan bedrijfsresultaten en in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op voor een stijging bij het klinken van de beursbel.

Circa een half uur voor opening noteerde de future op de S&P 500 index 0,3 procent hoger.

De federal funds rate blijft waarschijnlijk staan op 0,00 tot 0,25 procent. Ook het discontotarief zal dan ongewijzigd blijven op 0,25 procent.

Volgens hoofdeconoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen houdt de Fed wel de viruscijfers nauwlettend in de gaten. “Toch verwachten we niet dat de nieuwe beleidsvergadering woensdag tot nieuwe maatregelen leidt. Wellicht vinden Jerome Powell en zijn collega’s dat het opnieuw de beurt is aan de politiek.”

Momenteel wordt in Washington onderhandeld over een nieuw stimuleringspakket. Daar is haast bij geboden want eind deze maand verloopt een bijstandsregeling voor Amerikanen die werkloos zijn. “Zonder verlenging verliezen veel Amerikanen aanzienlijk aan koopkracht”, waarschuwde Aben.

Econoom Bernard Keppenne van CBC Bank merkte op dat de Fed de toon dinsdag al heeft gezet. Gisteren liet de Fed weten een groot deel van zijn kredietprogramma’s bedoeld om de Amerikaanse economie te ondersteunen tijdens de coronacrisis tot zeker het eind van het jaar te verlengen.

De euro/dollar handelde woensdag op 1,1747.

Naast het rentebesluit en een stroom aan bedrijfsresultaten kunnen beleggers ook nog reageren op enkele macrocijfers. Zo daalden de groothandelsvoorraden in juni stevig en hadden de VS een tekort op de handelsbalans voor goederen van 70,6 miljard dollar, een daling met meer dan 6 procent.

Later vanmiddag volgen nog de aanstaande woningverkopen en de wekelijkse olievoorraden.

Olie werd bijna een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

General Electric heeft in het tweede kwartaal van 2020 de resultaten stevig onder druk zien staan als gevolg van de coronacrisis, maar de kasstroom bij de tak Industrial pakte uiteindelijk minder slecht uit dan gevreesd. De omzet van GE daalde op jaarbasis met 24 procent naar 17,75 miljard dollar. Dit leverde een nettoverlies op van net geen 2,2 miljard dollar. Verder liet GE weten dat het in de komende drie jaar het belang in oliedienstverlener Baker Hughes volledig te gelde wil maken. GE bezit 377 miljoen aandelen. Dat zou tegen de huidige beurskoers goed zijn voor een bedrag van bijna 6 miljard dollar. Het aandeel GE opent vermoedelijk 2 procent hoger.

General Motors heeft in het het tweede kwartaal van 2020 de omzet zien halveren en belandde zo in de rode cijfers. In de VS daalde de verkoop van GM afgelopen kwartaal met 34 procent op jaarbasis. Maar, zo benadrukte de fabrikant, er was sprake van tekenen van herstel. In april daalden de verkopen met 35 procent en in juni was dit 20 procent. Het aandeel General Motors noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 3,5 procent hoger.

Starbucks werd ook in het afgelopen kwartaal zwaar geraakt door de gevolgen van de coronapandemie, waardoor restaurants gesloten waren vanwege lockdownmaatregelen en dook diep in het rood. Het verlies was echter minder groot dan analisten hadden gevreesd. Daarbij ziet Starbucks de omzettrend verbeteren. Het aandeel opent vermoedelijk 5,0 procent hoger.

eBay presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht met 8 miljoen nieuwe gebruikers en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar. Voor 2020 mikt het online veilinghuis nu op een omzet van 10,56 miljard tot 10,75 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel van 3,47 tot 3,59 dollar. In april rekende eBay bij de eerstekwartaalcijfers nog op een omzet van 9,56 miljard tot 9,76 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel van 3,00 tot 3,10 dollar. Het aandeel lijkt desalniettemin bijna 2 procent lager te gaan openen.

Advanced Micro Devices heeft in het tweede kwartaal boven verwachting gepresteerd en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar. Voor 2020 rekent AMD nu op een omzetgroei van 32 procent, waar het bedrijf eerder nog een groei van 25 procent voorspelde. Naar verwachting gaat het aandeel meer dan 10 procent hoger van start.

Boeing heeft in het tweede kwartaal meer dan verwacht tegenwind ervaren van de coronacrisis en het aan de grond houden van de 737 MAX toestellen. Netto bedroeg het verlies 4,20 dollar per aandeel, tegenover een verlies van 5,21 dollar per aandeel een jaar eerder. De openingsindicatie is 1,5 procent hoger.

Visa presteerde in het afgelopen kwartaal boven verwachting, maar zag de betaalvolumes dalen vanwege de impact van het coronavirus. Het aandeel zal vermoedelijk meer dan 1,5 procent lager openen.

Garmin heeft in het tweede kwartaal van 2020 minder omzet en winst behaald. De divisies Fitness en Marine waren nog goed voor een hogere omzet, maar dat gold niet voor de andere divisies. Bij de tak Automotive daalde de omzet zelfs met 46 procent naar 85 miljoen dollar. Het aandeel opent vermoedelijk vlak.

Spotify heeft in het tweede kwartaal meer gebruikers weten te verleiden en zag de omzet met dubbele cijfers stijgen, maar leed desondanks een groter verlies.

Nabeurs staan de cijfers van onder meer PayPal en Qualcomm nog op de rol.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten. De S&P 500 sloot 0,7 procent in de min op 3.218,44 punten. De Dow Jones index verloor 0,8 procent op 26.379,28 punten en de Nasdaq eindigde 1,3 procent lager op een slot van 10.402,09 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments