Nederland - 5 oktober 2020

Olieprijzen veren op door COVID-diagnose Trump

door STIJN

De olieprijzen zitten alweer stevig in de lift nadat ze vrijdag hard onderuit waren gegaan. Gemiddeld zien we een stijging van 3,75 procent op de koerstabellen. Het lijkt wel alsof de positieve coronatest van Amerikaanse president Trump hier iets mee te maken heeft. Beleggers en investeerders houden de situatie nauwgezet in de gaten.

Hoe bloedrood de handelsdag vrijdag was op de oliemarkt, zo donkergroen is ze maandag. Op het moment van schrijven noteert de Brent crude 3,57 procent hoger dan de slotkoers van vrijdag. Ook de WTI crude maakt een flinke sprong van 3,89 procent. De handelsweek is alleszins goed gestart.

Het is nog onduidelijk maar het lijkt er op dat de positieve coronatest van Amerikaanse president Donald Trump hier iets mee te maken heeft. Wordt er gespeculeerd dat Trump steeds minder kans maakt om de nakende presidentsverkiezingen te winnen? Dat zou in ieder geval goed zijn voor olie vermits Joe Biden de handelsrelatie met China opnieuw wil versterken.

Als dit effectief werkelijkheid wordt, dan zal de handel tussen ’s werelds grootste economieën gaan toenemen. Dit zou een rechtstreeks effect hebben op de groei van de wereldeconomie en dus zou ook de vraag naar olie gaan toenemen, hetgeen de oliemarkt dringend nodig heeft op dit moment.

Azië

Aandelen in Azië lagen in ieder geval ook goed in de markt. De Australische S&P/ASX 200 maakte een sprong van 2,59 procent. De sterkste stijgers waren Australia en New Zealand Banken Group met een stijging van 4,22 procent, Commonwealth Bank of Australia met 3,56 procent, een stijging van 4 procent voor de National Australia Bank en Westpact met 4,35 procent.

Bronnen: CNBC

Foto: Color Shadows – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.