Nederland - 9 november 2020 - Beursbrink

Olieprijzen stijgen na bekendmaking verkiezingsuitslag

door STIJN

De olieprijzen zijn al met twee procent gestegen na de bekendmaking dat Democraat Joe Biden werd verkozen als nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika. Ook hier brengt Joe Biden precies wat rust op de markten, aldus strateeg Stephen Innes. Echter blijft de vrees voor het coronavirus en de lage vraag naar olie een domper op de feestvreugde. 

Het is een goede beursdag voor de WTI en Brent crude. Momenteel noteren beide olie-indexen respectievelijk 2,45 en 2,33 procent hoger. De duidelijkheid omtrent de nieuw verkozen president van de Verenigde Staten heeft duidelijk een positief effect op de oliemarkt.

Stephen Innes, hoofdstrateeg bij Axi, benadrukt dat de politieke onzekerheid geen rol meer speelt op de markten en dat het versplinterde Amerikaanse congres ervoor zorgt dat er geen al te grote veranderingen zullen plaatsvinden in de Verenigde Staten van Amerika, wat goed is. Daarenboven vertoont de wereldeconomie tekenen van een gestaag en duurzaam herstel.

Oil is trading a bit higher this morning in line with broader risk assets and a slightly weaker dollar as Joe Biden was declared the president, while on the data front bot, US Jobs number and China’s resilient exports number released over the weekend paint a better picture for the global growth outlook than expected.

COVID en lage vraag

Toch spelen er volgens hem nog altijd een aantal factoren in het nadeel van olie. De onzekerheid omtrent de coronapandemie en de impact hiervan op de vraag naar olie bijvoorbeeld. Eens deze factoren wegvallen, zal de oliemarkt pas kunnen herstellen naar een normale toestand.

Het is afwachten wanneer een degelijk werkend vaccin gevonden wordt en of dit dé oplossing is om niet meer in lockdown te moeten gaan. Pas van zodra de wereldeconomie zijn normale gang kan gaan, zal de vraag naar olie kunnen herstellen van de coronacrisis.

Bronnen: Nairametrics

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.