VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 11 oktober 2019 - Aandelen

Kies smallcaps voor de komende 10 jaar als je de beurs wilt verslaan

door RAJA SPEET

Voor wie nu een beleggingsportefeuille wilt inrichten doet er goed aan om zich vooral op smallcaps te focussen. Althans volgens verschillende beleggingsstrategen. Smallcaps hebben namelijk zeer gunstige waarderingen tegenover large caps.

De Russell 2000 daalde over het afgelopen jaar met meer dan 9 procent. De Russell volgt Amerikaanse smallcaps. Daartegenover staat de grote broer, de S&P 500, die Amerikaanse large caps volgt. Deze staat iets hoger ten opzichte van 12 maanden geleden.

Het gat tussen de twee aandelengroepen biedt mooie kansen voor beleggers. En daarom zijn smallcaps voor de komende 10 jaar ‘the place to be’. Bijvoorbeeld volgens Jill Carey Hall, senior manager bij Bank of America Merrill Lynch. Hij zei:

Waarderingen hebben een beperkte voorspellingskracht op de korte termijn, maar dat is anders op de lange termijn. Het huidige verschil in K/W-verhoudingen geeft aan dat smallcaps voor de komende 10 jaar beter zullen presteren dan large caps.

Fed helpt een handje

Amerikaanse smallcaps staan momenteel op de gunstigste relatieve waardering sinds juni 2003. Tenminste als we data van Jefferies mogen geloven. Een jaar na juni 2003 stond de Russell 2000 30 procent hoger. De S&P 500 daarentegen 16,4 procent.

Bovendien is de Amerikaanse centrale bank positief voor smallcaps. De Fed verlaagt de rente namelijk weer, en dat is historisch gezien goed voor smallcaps. Nog meer zelfs dan voor large caps.

Smallcaps doen het altijd beter over een lange periode

Eric Marshall, directeur bij Hedges Capital, voegde daaraan toe dat smallcaps het over een lange periode sowieso beter presteren.

Smallcaps hebben meer risico, maar daarom zullen ze beleggers meer rendement brengen, omdat ze dat risico aangaan. Dat betekent dat ze het over een lange periode altijd beter doen.

BeursBrink is de specialist in smallcap analyses in de Benelux. Speel volledig in op smallcaps met verschillende trends of speel in op regio’s of sectoren met onze rapporten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.