Nederland - 2 juli 2018 - Technologie

Keuze Apple geen grote bedreiging TomTom

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De keuze van Apple om bepaalde kaarten zelf te gaan maken, is geen heel grote bedreiging voor TomTom. Dit menen analisten van UBS.

De marktvorsers wezen er onder meer op dat, hoewel TomTom geen cijfers verstrekt, de blootstelling aan Apple vermoedelijk kleiner is dan 7 procent van de omzet.

Daarbij heeft TomTom in 2015 het contract met Apple nog vernieuwd. Normaliter zou dit voor een periode van meer dan drie jaar zijn, aldus de analisten.

Verder denkt UBS dat Apple mogelijk in bepaalde belangrijke regio’s zelf zal werken aan de verbetering van de kwaliteit van de kaarten, maar vermoedelijk zal het TomTom blijven gebruiken als belangrijkste leverancier van wereldwijde data als de basis voor de kaarten. Een woordvoerder van TomTom zei ook tegen persbureau Bloomberg dat het de komende jaren ook gewoon blijft samenwerken met Apple.

Daarbij kost het volgens de analisten van UBS meer dan 5 jaar om een kaart vanaf nul te bouwen.

De berichtgeving zal het sentiment rondom TomTom negatief beïnvloeden, maar UBS voorziet niet dat het tot grote aanpassingen van de modellen van analisten zal leiden.

UBS handhaafde de koopaanbeveling op TomTom met een koersdoel van 11,00 euro. De kaarten van TomTom blijven volgens UBS een enorm belangrijk bezit van TomTom, die de enige onafhankelijke wereldwijde aanbieder is, met name voor de automotive sector.

Het aandeel TomTom daalde maandag bijna vier procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.