Nederland - 10 februari 2021 - Beursbrink

Apple en Hyundai-Kia dan toch niet in zee met elkaar?

door STIJN

Er is heel wat te doen rond de Apple Car. Techgigant Apple zou volgens verschillende internationale bronnen in gesprek zijn met Hyundai-Kia maar volgens deze laatste is hier geen concrete info over. Door de ‘hype’ rond deze gesprekken ging het aandeel van Hyuandai-Kai fors omhoog maar corrigeerde met 6,81 procent na de rechtzetting.

Apple en Hyundai-Kia zijn dan toch niet in gesprek met elkaar voor de productie van de Apple Car. Dat beweert de autobouwer zelf in een statement nadat het aandeel fors was gestegen door deze vermeende gesprekken. De autobouwer benadrukte wel dat ze verzoeken krijgen van andere partijen inzake de productie van elektrische zelfrijdende voertuigen.

Hyundai Motor is getting requests from multiple companies for cooperation in joint development of autonomous, electric vehicles but nothing has been decided since it’s in early stage. Hyundai Motor is not in talks with Apple on autonomous vehicle development.

Na deze berichtgeving daalde het aandeel van de autobouw met 6,81 procent maar is ondertussen lichtjes herstel van de teleurstelling. Beleggers en investeerders waren alvast hun vingers aan het aflikken, mocht de samenwerking tussen Apple en Hyundai er komen.

Andere autobouwer?

Begin februari meldde CNBC dat Apple op het punt stond een deal te sluiten met Hyundai-Kia om een autonoom elektrisch voertuig te produceren in de Kia-assemblagefabriek in West Point, Georgia. Bronnen vertelden Phil LeBeau van CNBC dat er nog geen overeenkomst was bereikt en dat Apple uiteindelijk zou kunnen besluiten om samen te werken met een andere autofabrikant.

Sung Yop Chung, econoom bij Daiwa Capital Markets, ziet echter nog een mogelijkheid voor een potentiele deal. Apple is namelijk hard op zoek naar een partner om de automarkt te betreden en Hyundai-Kia past volgens hem goed in het plaatje voor de Apple Car.

Bronnen: CNBC

Foto: Håkan Dahlström – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.