Nederland - 27 juli 2018 - Emerging Markets

KBC Securities verhoogt koersdoel SBM Offshore

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het koersdoel op SBM Offshore verhoogd van 19,00 euro naar 20,00 euro, maar handhaafde het koopadvies na het nieuws dat de oliedienstverlener een clementie-overeenkomst heeft gesloten met de Braziliaanse autoriteiten en Petrobras in verband met de vermeende omkooppraktijken in het verleden.

KBC Securities noemde dit uitstekend nieuws voor SBM Offshore, “waarop de markt de afgelopen jaren heeft gewacht”, aldus analist Cédric Duinslaeger. “SBM zal weer kunnen deelnemen aan aanbestedingen van Petrobras, die een goed gevulde pijplijn aan FPSO’s heeft in de komende jaren”, aldus de analist.

Daarnaast bevindt de oliedienstverlener zich volgens Duinslaeger in een solide positie voor toekomstige FPSO-opdrachten van Exxon Mobil voor het Guyana-veld.

Het enige nadeel is volgens de analist dat het Ministério Público Federal geen onderdeel is van de overeenkomst. De rechtszaak die door MPF tegen SBM Offshore is aangespannen en het daaruit voortvloeiende recente besluit dat oliebedrijf Petrobras een percentage van de maandelijkse betalingen aan SBM Offshore moet inhouden als schadevergoeding, zijn nog in behandeling.

Het aandeel SBM Offshore noteerde vrijdag op een groen Damrak 12,1 procent hoger op 13,55 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.