Europa - 6 augustus 2020 - Beursbrink
door REDACTIE BEURSBRINK

Resultaten SBM Offshore positief

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft donderdag voorbeurs positieve resultaten met een mooie stijging van het bedrijfsresultaat gepresenteerd. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder in reactie op de halfjaarcijfers van de oliedienstverlener.

SBM Offshore boekte in de eerste zes maanden van 2020 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 523 miljoen dollar, wat meer dan de consensus was en boven de verwachting van ING van 478 miljoen dollar. Dit verschil werd volgens de analist waarschijnlijk met name veroorzaakt doordat SBM een hoger dagtarief bij de divisie Lease & Operate kon rekenen dan vooraf door de meeste analisten ingeschat.

De nettowinst was in lijn met de verwachtingen van ING.

Een ander positief punt was de verhoging van de EBITDA-prognose voor heel 2020 van circa 900 miljoen dollar, naar meer dan 900 miljoen dollar, zei Mulder. De analist concludeerde dat de impact van het coronavirus beperkt lijkt voor de oliedienstverlener.

Echter, de prestaties van SBM worden aangejaagd door aantrekkelijke FPSO-contracten en met het onvoorspelbare gedrag van Petrobras en het feit dat Exxon Guyana even in de wachtkamer heeft gezet, concludeert de analist dat er momenteel vermoedelijk geen nieuwe aanbestedingen aan zitten te komen.

ING handhaaft het koopadvies en het koersdoel van 17,00 euro voor SBM, dankzij de sterke kasstroom die de oliedienstverlener weet te genereren, ondanks de moeilijke tijden voor de sector die gebukt gaat onder een lage olieprijs en teruglopende investeringen.

Het aandeel SBM Offshore noteerde donderdag op een rood Damrak 2,5 procent hoger op 14,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.