Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 14 november 2018 - Beursbrink

Jeff Sessions vervangen goed voor marihuana in de USA?

door STIJN

De midterm elections hebben een duidelijk signaal gegeven aan de huidige Amerikaanse regering. President Trump heeft procureur-generaal Jeff Sessions gedwongen tot ontslag en dat klonk als muziek in de oren van voorstanders van marihuana. Maar gaat er effectief iets veranderen?

Laten we het eerst hebben over het duidelijk signaal dat de Amerikaanse bevolking heeft gegeven inzake het huidige beleid van de regering. Op vlak van marihuana is gebleken dat steeds meer mensen willen dat marihuana gelegaliseerd wordt, in de staten Michigan, Missouri en Utah is het marihuanabeleid ondertussen aangepast. Het aantal staten waar marihuana legaal is, breidt dus uit.

In de staat Michigan gaan ze marihuana voor recreatief gebruik legaliseren. In de overige twee staten Utah en Missouri beginnen ze eerst met de legalisering van marihuana voor medisch gebruik.

Vervanger

Tot dusver het goede nieuws voor de legalisering van marihuana want de vervanger van Sessions, die overigens radicaal tegen het groene spul is, gaat op federaal niveau niet veel veranderen.

Marihuana aandelen schoten nochtans de lucht in na bekendmaking van het nieuws dat Sessions ontslag had genomen als procureur-generaal, een onterechte reactie op de financiële markten want de mogelijke vervanger van Sessions is ook niet zo tuk op marihuana.

De mogelijke vervanger, Matthew Whitaker, is wellicht minder hard op dit vlak maar dat komt ook alleen maar omdat er waarschijnlijk niemand is die zo streng was als Jeff Sessions. Whitaker lijkt ook meer focus te gaan leggen op de onderzoeken naar Russische inmengingen, marihuana is voor hem niet zo prioritair. Men verwacht dus dat het drugbeleid niet snel zal veranderen.

Maar het ligt uiteraard niet vast dat Whitaker procureur-generaal zal worden. De echte vraag is of de cannabispolitiek zo ver gevorderd is dat verandering op federaal niveau kan plaatsvinden. President Trump en de Republikeinen in de Senaat zouden samen met de Democraten in het Huis een wetsvoorstel moeten indienen dat van marihuana een staatszaak maakt. Ze zouden moeten werken om een einde te maken aan het federale verbod en om keuzes van de staten te beschermen.

Bronnen: Forbes

Foto: Gage Skidmore – Flickr – CC BY-SA 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel