Nederland - 18 april 2018
door STIJN

Jamaica wil marihuana industrie naar hoger niveau tillen

De Jamaicaanse overheid heeft een aanvraag ingediend bij de nationale bank van Jamaica om een oplossing te zoeken voor de bankproblemen die bedrijven in de medicinale marihuana industrie ondervinden. Het zou de ontwikkeling en uitbreiding van de gehele industrie vertragen.

Het verzoek komt van Daryl Var, minister van Economische Zaken en Werk. Hij benadrukt dat de overheid veel potentieel ziet in de marihuana industrie. Als deze marihuana bedrijven vrij spel krijgen, kan dat zorgen voor een harde groei van de industrie en de Jamaicaanse economie.

Om meer ruimte te geven aan deze industrie, zodat ze kan uitbreiden en groeien, moet de overheid werk maken van de problemen die er nu zijn inzake bankregels en procedures. Bedrijven in de marihuana industrie hebben het moeilijker omwille van verouderde en bestaande wetten.

Zijn timing om het onderwerp aan te snijden is niet toevallig. Hij gaf de toespraak op de lancering van het bedrijf Kronic Relief Jamaica, dat de medicinale marihuana industrie zal betreden met 7 licenties van de Cannabis Licensing Authority. Hierdoor is het bedrijf gerechtigd om te telen en verkopen op Jamaicaans grondgebied zonder al te veel restricties.

Grote kans

Steven Conville, CEO van Kronic Relief, is van plan om een 23.000 m2 grote kwekerij en verwerkingsfaciliteit neer te poten, goed voor honderden nieuwe jobs. Zijn ambitie is zeer groot want hij wilt niet alleen de lokale industrie en economie een duw in de rug geven, hij wilt Jamaica namelijk op de kaart zetten als een cannabis producerende leider op het wereldtoneel.

Conville, die trouwens geboren is in Canada, beseft dat de industrie in Jamaica voor veel uitdagingen staat. Maar hij is optimistisch gezien het standpunt over marihuana wereldwijd aan het veranderen is. Steeds meer leidinggevende landen keren hun rug niet langer maar reiken cannabis voor recreatief gebruik en medicinale marihuana de hand toe.

Hij zei ook dat Jamaica meer dan genoeg potentieel heeft om een grote speler te worden op vlak van productie. Als de overheid en de nationale bank niet optreden en het de industrie niet gemakkelijker maken, zal er een grote kans gemist worden om de industrie en de economie een ‘boost’ te geven.

Bronnen: Jamaica Observer

Foto: PDP – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.