Cryptoknallers - 27 december 2022
door VINCE

In deze 3 crypto sectoren verloor je het meeste geld

In crypto zijn er inmiddels tal van verschillende sectoren te vinden. Zo heb je natuurlijk de bekende namen als Bitcoin en Ethereum, maar de cryptomarkt bestaat uit veel meer dan dat. Denk aan NFT’s, stablecoins, layer-2’s en nog veel meer. In dit artikel kijken we naar de 3 sectoren, buiten de twee grote namen Bitcoin en Ethereum, waar je het meeste geld verloor in de afgelopen 30 dagen. 

Overzicht van alle sectoren

In onderstaande tabel zie je hoe alle 20 sectoren die we volgen hebben gepresteerd, over verschillende perioden:

>> Om de token-samenstelling van alle 20 verschillende crypto sectoren die we volgen te bekijken, check dan dit deze blog.

#1 Dataopslag: -19,99%

De sector waar je het meeste verlies maakte in de afgelopen 30 dagen betreft dataopslag. Dit mandje bestaat uit de tokens FIL, HOT, SC en AR. Met z’n vieren maken ze een gemiddelde marktwaarde van zo’n $436 miljoen dollar.

De daling van dit mandje komt vooral door FIL en AR. Deze daalden namelijk met -32,62% en -30,68% in de afgelopen maand, terwijl HOT en SC een kleine daling van -10,00% en -6,67% zagen.

Filecoin (FIL) maakte van 16 op 17 december een flinke val van een ruime $4 dollar naar een prijs van onder de $3 dollar. Een zeer waarschijnlijke reden hiervoor is dat het durfkapitaal-bedrijf DCG met liquiditeitsproblemen bleek te zitten. FIL vormde een aardig groot deel van hun portefeuille.

Arweave (AR) daalde tussen 24 nov. en 24 dec. van zo’n $9 naar $6,50. Dit kan komen door meerdere cryptowhales en durfkapitalisten die in de afgelopen perioden hebben besloten AR laten varen. Maar een duidelijke reden zien we niet, en overigens daalde de koers ook geleidelijk zonder een plotse val in de koers.

#2 NFTs: -19,18%

NFTs neemt de tweede plek in beslag. Hierbij volgen we ENJ, APE, CHZ, FLOW, AUDIO. Samen hebben deze 5 coins een gemiddelde marktwaarde van zo’n 737 miljoen dollar.

Ook in deze sector zijn er twee die het geheel omlaag brengen. Dit zijn CHZ en FLOW, die -37,00% en -34,35% daalden. ENJ (-12,22%) en AUDIO (-14,30%) deden het een stuk minder slecht, en APE steeg zelfs met 6,84%!

Chiliz (CHZ) Chiliz is een platform dat via zijn partner Socios.com-app, sportfans in staat stelt om in contact te komen met hun favoriete teams, waardoor passieve toeschouwers actieve deelnemers worden. De dag voor het WK voetbal (17 november) maakte de koers nog een piek. Maar sinds het eerste fluitsignaal luidde, namen de beren het over en daalde de koers snel. Verder was er geen specifieke reden.

Bij FLOW zien we überhaupt geen opvallende reden voor de koersdaling, die al sinds eind augustus geleidelijk omlaag beweegt.

#3 ETH-killers: -15,20%

De nummer 3 is voor ETH-killers waarbij we SOL, NEAR, ATOM, DOT en AVAX volgen. Deze 5 coins hebben een gemiddelde marktwaarde van ruim 3,3 miljard dollar.

Deze coins zijn vergelijkbaar met het netwerk van Ethereum, alleen zoeken ze naar de puntjes waar Ethereum niet genoeg levert en leveren hier zelf een betere versie van. Zo vechten ze de enorme marktpositie van ETH aan.

Echter presteerde ETH over de afgelopen 30 dagen juist als beste, met een stijging van +2%. De gehele tweede helft van november was het netwerk deflationair, wat de stijging kan verklaren. Lees in dit artikel hier meer over.

Het feit dat ETH relatief goed presteert is natuurlijk minder goed nieuws voor de directe concurrentie, ofwel de ETH-killers. Aangezien alle 5 coins ook geen individuele bijzondere daling laten zien, lijkt ETH’s prestatie een goede verklaring voor de daling van ETH-killers.

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.