Cryptomarkt leeft op; waar wordt het meeste winst gemaakt?

Na een lange periode van stabiliteit, waarin de Britse pond bijna volatieler was dan Bitcoin, leefde de markt gister weer eens op. Die cryptomarkt bestaat ondertussen uit heel wat verschillende sectoren. Het kan handig zijn om daarvan een overzicht te hebben, zodat je ziet waar het meeste geld wordt verdient en wellicht eerder op lucratieve trends kan inspelen.

In het onderstaande overzicht delen we de markt op in verschillende sectoren, zodat je kan zien welke sectoren het momentum hebben en waar dus het meeste geld wordt verdiend. Naast Bitcoin en Ethereum zien we nu 20 verschillende sectoren.

Waar verdiende je nu het geld?

Uit het bovenstaande overzicht kunnen we opmaken dat Ethereum de markt leidt. Iets wat we overigens al vaker hebben geroepen, nu ETH na The Merge update bijzonder schaars is geworden. Daarnaast doen layer-2 tokens het ook aardig goed. Dat zijn subnetwerken gekoppeld aan Ethereum.

Verder is ook goed te zien welke tokens goed hebben gepresteerd in de berenmarkt. Want deze duurt nu ongeveer een jaar. Het zijn met name CEX (Centralized Exchang) tokens die de beste investering waren geweest. Daar is op zich een goede verklaring voor te geven, omdat centrale crypto brokers ook in een berenmarkt redelijk wat activiteit blijven houden en met ontvangen handelsinkomsten vaak eigen tokens terugkopen en vernietigen.

Samenstelling sectoren

Een goede vraag is uit welke samenstelling iedere sector bestaat. Het resultaat wordt immers opgemaakt uit een aantal individuele crypto namen. Hieronder daarom een overzicht van alle individuele namen.

ETH-killers: SOL, NEAR, ATOM, DOT, AVAX
CEX tokens: BNB, HT, KCS, OKB, FTT, CRO
2017-coins: XRP, ADA, LTC, BCH, TRX, ETC
MEMEs: DOGE, SHIB, ELON
Layer-2s: MATIC, IMX, LRC, OP, METIS
DeFi Bleuchip: UNI, AAVE, COMP, SNX, MKR
Web 3.0: LINK, FIL, GRT, HNT, TRAC, NOIA
NFTs: ENJ, APE, CHZ, FLOW, AUDIO
Oracles: LINK, BAND, API3
DEX: UNI, SUSHI, CRV, BNT
Metaverse: MANA, SAND, CUBE, WILD
Dataopslag: FIL, HOT, SC, AR
Lending: AAVE, COMP, MKR, ALPHA
Privacy: XMR, SCRT, KEEP, COVAL, XHV
Gaming: AXS, ILV, GALA, YGG
Stablecoins: MKR, FXS, RSR
Staking: LDO, RPL, ANKR, SSV
Inter-chain: RUNE, QNT, REN, ORN, WOO
Derivaten: DYDX, SNX, PERP, GMX, INJ
Wallets: ENS, TWT, GNO, PNT, XDEFI

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
piet snels
1 maand geleden

heel fijn overzicht

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.