Nederland - 2 augustus 2022 - beleggen
door RAJA SPEET

In deze 3 crypto niches verdiende je de afgelopen maand het meeste geld

De cryptomarkt is ondertussen veel meer dan alleen Bitcoin. Zo heeft de crypto technologie heeft er in de afgelopen jaren heel wat toepassingen bijgekregen. De markt beweegt daarom lang niet altijd meer hand in hand. In dit artikel daarom de 3 sectoren in de cryptomarkt waar je het meeste geld verdiende in de afgelopen maand.

Ondertussen kan je via de crypto infrastructuur bijvoorbeeld makkelijk in Amerikaans vastgoed investeren, razendsnel wereldwijde telecomnetwerken aanleggen of kan je jouw CO2 met een paar klikken compenseren. De crypto koersen hoeven dus niet per se hand in hand met Bitcoin te lopen.

Terwijl Bitcoin in de afgelopen 30 dagen 20 procent steeg, zagen we elders in de markt…

#1 Stakingoplossingen: +142%

Het mandje waarop we deze stijging baseren is LDO, RPL, ANKR en SSV. De gemiddelde marktwaarde van de vier stakingoplossingen is bijna een half miljard dollar.

De reden voor deze goede prestatie kunnen we vinden in de aangekondigde Merge van Ethereum. Deze update zal Ethereum laten transformeren naar een proof of stake netwerk. Hiermee kan staken nog populairder worden. Het mandje met oplossingen focust zich voornamelijk op Ethereum. The Merge kan dus een directe katalysator zijn voor de tokens.

#2 Layer-2s: +80%

De layer-2s die we volgen zijn MATIC, IMX, LRC, OP en METIS. De netwerken hebben een gemiddelde marktwaarde van 1,7 miljard dollar.

Ook layer-2 netwerken kunnen direct baat hebben bij een succesvolle upgrade bij Ethereum. Want de tweedelaags netwerken koppelen zich aan een layer-1. In dit geval allemaal Ethereum.

#3 Derivaten: +71%

De crypto derivaten-index bestaat uit SNX, DYDX, PERP, GMX en INJ. Ze hebben een gemiddelde marktwaarde van 319 miljoen dollar.

Een precieze reden aanwijzen is hier lastig. Allereerst we zien dat de marktwaardes relatief klein zijn, waardoor koersen meestal bewegelijker zijn. Wat hogere koersen fundamenteel gezien wel ondersteunt is meer handel op de platformen. Waar het grootste platform DYDX begin juli bijvoorbeeld nog zo’n 800 miljoen dollar per dag omzette, is dat nu op sommige dagen 2 miljard dollar.

De verschillende niches die we volgen zijn: Bitcoin, Ethereum, ETH-killers, Central Exchange Tokens, 2017-coins, MEMEs, Layer-2s, DeFi Bluechips, Web 3.0, NFTs, Oracles, DEX, Metaverse, Dataopslag, Lending, Privacy, Gaming, Decentrale stablecoinuitgevers, Staking, Inter-chain en Derivaten.


Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.