VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 4 september 2020 - Beursbrink

House of Representatives stemt deze maand over legalisering marihuana

door STIJN

Eind deze maand vindt er een belangrijke en historische stemming plaats in het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten van Amerika. Er zal gestemd worden of marihuana op federaal niveau gelegaliseerd moet worden. Het gaat meer bepaald over de Marijuana Opportunity, Reinvestment and Expungement (MORE) Act. Dit is tot nu toe de grootste en belangrijkste stap richting legale marihuana op federaal niveau.

Noteer 21 september alvast in de agenda. Op deze dag zal het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten stemmen over de Marijuana Opportunity, Reinvestment and Expungement Act. Een tweeledige wetgeving die cannabis uit de ‘Controlled Substances Act’ verwijderd. Met andere woorden, cannabis zou dankzij deze wetgeving legaal kunnen worden op federaal niveau.

Queen Adesuyi, beleidsmanager bij de Drug Policy Alliance, benadrukt het belang van deze stemming vermits het het allereerste uitgebreide wetsvoorstel is om marihuana te legaliseren.

It’s the first-ever comprehensive marijuana legalization bill to ever be considered for a full House floor vote.

Indien men het wetsvoorstel goedkeurt dan moet de Senaat eveneens akkoord gaan, Trump dient er zijn kribbel ook nog onder te zetten. Men verwacht niet dat, indien de MORE Act het volledige traject succesvol doorloopt, we dit jaar al legale marihuana zullen zien in de USA.

Presidentsverkiezingen

Uit onderzoek blijkt dat 66 procent van de Amerikanen voorstander is om recreatieve marihuana te legaliseren en 80 procent is voorstander van medicinale marihuana. Men hoopt dat de verkiezingen in november zullen helpen om de MORE Act goedgekeurd te krijgen vermits marihuana een veelbesproken onderwerp is. Met andere woorden, er vallen stemmen mee te winnen.

Bronnen: Leafly

Foto: David Peterson – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.