Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 27 december 2018 - Beursbrink

België voor uitbreiding medicinale marihuana?

door STIJN

In België ligt medicinale marihuana best moeilijk, drie jaar geleden werd cannabisspray gelegaliseerd. Nu pleit de CD&V om de medicinale marihuana in België uit te breiden naar andere geneesmiddelen en producten omdat ze er van overtuigd zijn dat marihuana vele voordelen heeft.

Positief nieuws voor marihuana in Europa. Ook in België gaan er stemmen op om de legalisatie van marihuana uit te breiden. Voorlopig zijn er slechts enkele middelen en producten toegelaten en enkel verkrijgbaar op voorschrift bij speciale apotheken. De CD&V wil dit uitbreiden omdat er veel Belgische patiënten zijn die voordeel kunnen halen uit het gebruik van medicinale marihuana.

Kamerlid Els Van Hoof gaat in januari een resolutie indienen die de federale overheid aanmaant om te investeren in meer onderzoek naar het gebruik van medicinale marihuana en dat ze bepaalde producten erkent als geneesmiddel zodat patiënten met ALS en epilepsie dit kunnen gebruiken.

Er bestaat afdoende wetenschappelijk bewijs dat medicinale cannabis de symptomen van een ziekte als ALS kan verminderen.

Uitbreiding

Van Hoof beweert ook dat cannabisolie reeds wordt gebruik in België. Patiënten halen het spul via het buitenland maar weten dat dit illegaal en dus strafbaar is. Ze is van mening dat de federale overheid cannabisolie beter legaliseert zodat deze mensen weten wat ze gebruiken.

De CD&V pleit ervoor om cannabisolie te legaliseren, alsook een versoepeling van de legalisering van Sativex (cannabis mondspray). Van Hoof benadrukte echter ze medicinale marihuana voor hun de grens is. Marihuana voor recreatief gebruik is volgens hen geen denkpiste en hoort illegaal te blijven.

Bronnen: Standaard

Foto: Futurefilmworks – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel