Nederland - 5 juni 2020 - Beursbrink

Hoop op economisch herstel doet goud dalen

door STIJN

Vrijdag is meteen duidelijk dat beleggers en investeerders geloven in een goed herstel van de wereldeconomie. De goudprijzen gaan namelijk naar beneden omdat beleggers op zoek zijn naar risicovolle beleggingen waarmee ze meer rendement kunnen halen. Hun vlucht naar ‘veilige havens’ wordt vrijdag dus gestaakt zodat ze ook hun winst kunnen afromen.

De daling op de goudmarkt is niet schokkend maar het is opvallend, vooral na de bijzonder goede beursdag donderdag. Het lijkt er op dat beleggers hun posities in goud aan het verkleinen zijn om winst te nemen maar ook omdat ze vermoeden dat het herstel van de wereldeconomie vlot zal verlopen. Goud noteert momenteel aan 1.713 dollar oftewel 0,38 procent lager.

We are expecting some profit booking in gold prices as safe-haven demand faded out. On the weekly perspective, the chance of profit booking could be seen in gold prices.

Anuj Gupta, vicepresident bij Angel Broking, verwacht de komende dagen nog meer dalende goudprijzen gezien de hoge notering. De winstnemingen zullen enkel stoppen bij slecht nieuws omtrent de verhouding tussen de Verenigde Staten en China of bij slechte economische data.

Vast patroon

Daarenboven is het coronavirus nog niet helemaal onder controle. Men verwacht namelijk een tweede piek deze zomer. Mocht deze piek er komen, dan zullen overheden opnieuw strengere maatregelen inlassen waardoor de wereldeconomie opnieuw rake klappen zal krijgen.

Volgens Bhavik Patel, analist bij Tradebulls Securities, zit goud vast in een kanaal. De bodem van 1.700 is een goede steun maar het plafond van 1.745 is moeilijk te doorbreken. Hoewel de trend van de afgelopen maanden positief is, vermoedt hij dat we nu even vast zullen blijven zitten.

Bronnen: Financial Express

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments