Nederland - 10 maart 2020 - Beursbrink

Goudprijzen zakken met 1 procent door stimulus centrale banken

door STIJN

Dinsdag is een goede beursdag voor aandelen, maar minder voor goud. Terwijl aandelen herstelden, ging de goudprijs met 1 procent naar beneden. Dat komt omdat verschillende centrale banken hebben besloten om de economie te stimuleren door middel van maatregelen en renteverlagingen om de impact van het virus op de wereldeconomie te counteren.

De goudprijzen nemen een duikje van 1 procent in navolging van een herstel op de aandelenmarkten en de acties van de centrale banken om de wereldeconomie te ondersteunen. Dat horen beleggers en investeerders natuurlijk niet graag, hoewel een renteverlaging in het voordeel van goud zou moeten spelen omdat cash dan minder aantrekkelijk wordt gezien de waardedaling.

Markets are getting a little bit edgy. Risk is turning on due to the fiscal policy measures out of the United States and Japan, which is negative for gold over the short term.

Stephen Innes, hoofdstrateeg bij AxiCorp, benadrukt dat de huidige situatie op de markten niet in het voordeel speelt van goud op korte termijn. Want in principe is hetgeen dat zich nu afspeelt het ideale scenario voor goud om flink te stijgen. Toch heeft goud het dinsdag behoorlijk moeilijk.

Vernieuwde hoop

Dat komt omdat beleggers en investeerders hopen op een goede afloop door de interventies van verschillende centrale banken. Ook Amerikaans president Donald Trump zei grote stappen te willen nemen om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Ook in Japan zijn ze bereid maatregelen te nemen om hun binnenlandse economie nieuw leven in te blazen.

This is just the beginning of the so called domino effect and I would expect the rest of Asian governments to follow in lock steps with similar packages.

Volgens Innes is dit het begin van een domino-effect. Hij verwacht dat andere Aziatische centrale banken hetzelfde pad gaan bewandelen als dat van Japan. Aandelen in Azië herstelden fors omdat beleggers opnieuw goede moed en hoop hebben. Terecht of onterecht is nog maar de vraag.

Bronnen: Business Standard

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.