Nederland - 10 februari 2020 - Beursbrink

Goudprijzen blijven stabiel

door STIJN

De goudprijzen blijven maandag goed stabiel ondanks het feit dat de Chinese autoriteiten de strenge restricties omtrent werk en openbaar vervoer lichtjes hebben versoepeld. De goudprijzen blijven hangen rond de 1.570 dollar per troy ounce. De futures vertonen zelfs een stijging van 0,1 procent. De markten blijven echter in de greep van het dodelijke virus.

De Chinese autoriteiten hebben de strenge regels omtrent werk en openbaar vervoer lichtjes versoepeld. Werknemers gaan stilaan terug aan de slag ondank het virus nog niet onder controle is. De Chinese overheid probeert op deze manier om de economie toch draaiende te houden.

De goudprijzen zijn stabiel gebleven maar Chinese aandelen gaan flink onderuit. Beleggers blijven zich zorgen maken over het virus, dat inmiddels al meer dan 900 doden heeft gemaakt. Deze twijfels en angst spelen uiteraard in het voordeel van goud. Het gele edelmetaal blijft immers een ‘veilige haven’ waar beleggers beroep op doen in tijden van onzekerheid.

There’s still a great deal of uncertainty around the (virus) impact and we’re seeing rising deaths and infections. The economic impacts are still unclear. If that’s the case, we’ll continue seeing reasonable support for gold.

Moeilijk plafond

Er zijn echter enkele factoren die een stijging van de goudprijs bemoeilijken. De gestegen consumentenprijzen in China bijvoorbeeld. Maar ook de sterkere Amerikaanse dollar zorgt ervoor dat goud niet echt goed kan stijgen. Vandaar dat de grote zorgen omtrent het coronavirus niet zo een gigantisch grote impact hebben op de goudprijs.

A further escalation in the coronavirus situation, such as a rapid increase in international cases, will strengthen the case for a test of resistance sooner rather than later.

Goud blijft bewegen in een prijsbereik tussen 1.563 en 1.574 dollar per troy ounce. Enkel als de situatie omtrent het virus escaleert, kan goud het plafond doorbreken. Maar er doen geruchten de ronde dat men vooruitgang heeft geboekt in de zoektocht naar een behandeling of medicijn.

Bronnen: Economic Times

Foto: Michael Steinberg – Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.