Nederland - 29 november 2019 - Beursbrink

Hong Kong doet goudprijzen stijgen

door STIJN

De goudprijzen zijn de afgelopen dagen opnieuw wat gestegen door de aanhoudende onrust in Hong Kong en de ‘inmenging’ van de Verenigde Staten van Amerika in de kwestie. Amerikaans president Donald Trump steunt Hong Kong in het conflict met China en dat zou ervoor kunnen zorgen dat het moeilijker wordt om een handelsovereenkomst te bereiken tussen beide landen.

Het zit weer even mee voor goud ‘dankzij’ de situatie in Hong Kong. Amerikaans president Donald Trump heeft laten weten dat de Verenigde Staten Hong Kong steunen in het conflict met China. Beleggers en investeerders vrezen nu dat de Amerikaanse inmenging ervoor zal zorgen dat beide landen minder gemakkelijk tot een overeenkomst zullen komen in de handelsoorlog.

With the latest developments of Trump signing the Hong Kong bill, there are doubts that there will be any deal, even a first phase.

Het gevolg is dat beleggers en investeerders zich opnieuw richten tot de ‘veilige haven’, namelijk het gele edelmetaal. Donderdag en vrijdag zijn de goudprijzen lichtjes gestegen wegens deze nieuwe ontwikkelingen op het wereldtoneel. Er was reeds twijfel of de ‘phase one deal’ ondertekend zou worden dit jaar, nu is die twijfel en onzekerheid alleen maar gegroeid.

Volatiliteit

De goudprijs is dit jaar fors gestegen door de handelsoorlog, maar de afgelopen maanden zijn wat zwakjes geweest omwille van het optimisme rond de handelsgesprekken. De tegenovergestelde beweging op de aandelenmarkten is ook een feit, aandelen gingen namelijk wat hoger.

Goud noteert momenteel in een range tussen 1.450 en 1.460 dollar per troy ounce. Goud heeft enkele maanden geleden nog ongeveer 100 dollar hoger gestaan. Afhankelijk van hoe de situatie gaat evolueren tussen de USA, Hong Kong en China, zal de goudprijs nog veel gaan bewegen.

Bronnen: Economic Times

Foto: Bundesbank – Flickr – CC BY-ND 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.