VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 4 september 2019 - Beursbrink

Hogere start Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening, nadat beleggers de zwakke economische cijfers van dinsdag vergaten en focusten op signalen van afnemende spanning in Hongkong en de-escalatie in een reeks andere zorgwekkende politieke conflicten.

Futures op de S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel tot 0,9 procent in het groen. De Nasdaq-future koerste op 1,0 procent winst.

De toon werd gezet door goed nieuws uit Hongkong, waar stadsbestuurder Carrie Lam formeel de wet over uitlevering aan China gaat intrekken die leidden tot maandenlange demonstraties in het voormalige Britse protectoraat. De onrust wekte vrees voor schade aan het bedrijfsklimaat. Met de stap is slechts één van de vijf eisen ingewilligd van de demonstranten, vooral studenten.

De Hang Seng-index steeg 3,9 procent. Ook elders in Azië gingen de beurzen omhoog, net als in Europa.

In Engeland kreeg premier Boris Johnson een flinke tik voor zijn strategie om zonder akkoord de EU te verlaten. Na een nederlaag in het Lagerhuis kan het parlement het plan nu verbieden. Johnson heeft gedreigd met nieuwe verkiezingen.

De politieke ontwikkelingen zorgden voor optimisme bij beleggers, na een verkoopgolf dinsdag. Toen ging de markt nog onderuit nadat een indicator voor de Amerikaanse fabrieksindustrie voor het eerst in drie jaar bleek te zijn gedaald onder 50 punten. De index van ISM zakte naar 49,1, ruim onder de verwachting.

De verwachting van meer monetaire stimulering door centrale banken houdt de koersen echter hoog. Chris Thomas van Touchstone Investments vindt het niet vreemd dat beleggers in aandelen blijven zitten vanwege het lage renteklimaat, en tegelijkertijd langlopende obligaties kopen om de risico’s af te dekken. “Je speelt dan aan beide kanten”, zegt hij.

De Fed zal op 17 en 18 september vergaderen over zijn rentebeleid.

Intussen verdedigde aankomend ECB-voorzitter Christine Lagarde woensdag voor het Europese parlement het stimulerende beleid van de centrale bank. De beoogde opvolger van Mario Draghi stemde in met diens conclusie dat “een zeer accommoderend beleid voor een lange periode vereist is. Het opkoopprogramma en de negatieve rente van de ECB hebben gezorgd voor 2 procent extra economische groei en 11 miljoen nieuwe banen, zei Lagarde.

Over de Amerikaans-Chinese handelsverhoudingen was geen nieuws sinds dinsdag, toen Donald Trump via Twitter China waarschuwde dat het moeilijker voor Beijing zal worden om te onderhandelen met de VS als hij de aankomende verkiezingen wint.

Vanmiddag bleek het tekort op de Amerikaanse handelsbalans gedaald van 55,5 naar 54,0 miljard dollar. Daarmee was de daling minder sterk dan voorzien. Economen rekenden op 53,4 miljard dollar.

De export van de Verenigde Staten steeg in juli met 0,6 procent tot 207,4 miljard dollar, terwijl de import 0,1 procent daalde tot 261,4 miljard dollar. Het tekort met China daalde met 0,5 miljard dollar naar 29,6 miljard dollar. De export naar China nam met 0,3 miljard af naar 9,3 miljard dollar en de import met 0,8 miljard dollar daalde naar 39,0 miljard dollar.

In Europa bleken de detailhandelsverkopen te zijn gedaald in juli. De dienstensector trok echter aan.

Later op de dag komt de Federal Reserve met zijn Beige Book over de economie van de VS. Kort na opening is er nog een inkoopmananagersindex voor de regio New York.

Olie noteerde hoger. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 2,1 procent tot 55,11 dollar, terwijl een november-future Brent 1,2 procent duurder werd op 59,44 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1013. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0974 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0973 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tyson Foods verlaagde zijn winstverwachting voor het lopende kwartaal, vanwege “uitdagingen op de korte termijn”, die de winst hebben gedrukt, waaronder de volatiele grondstoffenprijzen en initiatieven op het vlak van voedselveiligheid. De vleesverwerker verlaagde zijn winstverwachting voor dit boekjaar tot een bandbreedte van 5,30 tot 5,70 dollar per aandeel, van een eerdere 5,75 tot 6,10 dollar. Het aandeel verloor ruim 4 procent voorbeurs.

Beter dan verwachte resultaten waren er bij Coupa Software, dat 11 procent steeg, en Michaels Cos, dat zelfs 20 procent kon bijschrijven.

Aandelen JetBlue daalden 3,9 procent, nadat de luchtvaartmaatschappij de omzetoutlook verlaagde, vanwege tegenvallende vraagtrends over de brede linie. De omzet per beschikbare stoel per kilometer zal tot 2 procent dalen in het derde kwartaal, in plaats van groeien met  0,5 tot 3,5 procent.

United Airline bevestigde zijn verwachting voor de omzetgroei. Het aandeel noteerde vlak.

Amazon.com profiteerde van een koersdoelverhoging door RBC Capital, die denkt dat het aandeel inmiddels tot boven 2.600 dollar kan stijgen, in plaats van 2.250 dollar.

De dominante positie van Amazon.com in het cloud-segment is het gevolg van de worstelingen die het bedrijf in een vroeg stadium had met zijn IT-systeem, toen Amazon wilde uitbreiden van boeken naar andere artikelen. Dat zei Chief Technology Officer Werner Vogels woensdag. In het cloud-segment verhuren technologiebedrijven rekenkracht en gereedschappen via het internet aan bedrijven en andere organisaties. Het aandeel won voorbeurs 0,9 procent.

Walmart stopt met de verkoop van ammunitie voor semi-automatische geweren en pistolen, na twee dodelijke schietpartijen in de winkels van de Amerikaanse retailgigant. Daarmee gaat het bedrijf verder dan andere grote retailers om wapengebruik in te beperken na een reeks schietpartijen met grote aantallen slachtoffers in de afgelopen jaren.

Slotstanden

Wall Street eindigde dinsdag lager. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,7 procent lager op 2.906,27 punten, de Dow Jones index verloor 1,1 procent op 26.118,02 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 7.874,16 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.