VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 16 november 2020 - Aandelen

Hogere opening Wall Street in de maak na positief nieuws over coronavaccin Moderna

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Vrijdag zette de S&P500 nog een nieuw record in de boeken.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,9 procent in het groen.

Beleggers zijn optimistisch gestemd, nu er steeds meer goed nieuws volgt over eventuele coronavaccins, en daarmee de terugkeer naar een meer normale economie.

Moderna kwam vanmiddag, na Pfizer en BioNTech vorig week, met positief nieuws over zijn coronavaccin.

Het kandidaatvaccin mRNA-1273 van Moderna heeft een effectiviteit van 94,5 procent laten zien in een interimanalyse van een fase-3-studie.

Moderna zal ook een noodvergunning aanvragen bij de Amerikaanse toezichthouder FDA in de komende weken en zal definitieve data voor veiligheid en werkzaamheid, gedurende tenminste twee maanden, ook gaan aanleveren.

Volgens marktanalist Stephen Innes van Axi Trade is de behaalde effectiviteit positief, maar ook het feit dat het kandidaatvaccin 30 dagen goed blijft in normale gekoelde omstandigheden. Daarmee is dit vaccin veel eenvoudiger te verspreiden dan dat van Pfizer.

Toch twijfelt de investment manager James Athey van Aberdeen Standard Investment of de huidige rally houdbaar is. Het is volgens hem sowieso een rally die gepaard zal gaan met veel volatiliteit.

“Er is een lange weg tussen Fase III resultaten en een normale economie”, waarschuwde de martkvorser.

De resultaten van Moderna hebben de tijdlijn voor het uitrollen van een vaccin niet veranderd, meent Athey. Het is volgens hem ten minste tot medio volgend jaar wachten alvorens een vaccin breder beschikbaar is.

Beleggers wereldwijd reageren ook positief op de nieuwe handelsdeal die in Azië gesloten werd, aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

Het Regional Comprehensive  Economic Partnership (RCEP) werd tussen 15 landen in Azië, waaronder China, Japan en Zuid-Korea, gesloten. Het moet onder meer tegenwicht bieden aan de handelsblokken van de Europese Unie en Nafta, de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst.

De macro-economische agenda is vandaag vrijwel leeg. De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is gedaald van 10,5 in oktober naar 6,3 in november.

Verder is het cijferseizoen grotendeels achter de rug in de VS, al zullen cijfers van Home Depot, Walmart en Nvidia later deze week zeker nog de aandacht trekken.

Olie reageerde maandag ook zeer positief op het nieuws van Moderna. Een december-future West Texas Intermediate steeg 4,2 procent tot 41,77 dollar, terwijl een januari-future Brent 3,6 procent duurder werd op 44,33 dollar. Een goed werkend vaccin maakt volgens Stephen Innes van Axi dat mensen vermoedelijk weer meer gaan reizen, en dat is goed voor de vraag naar olie.

De euro/dollar noteerde op 1,1824. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1850 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1835 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Moderna opent vermoedelijk 16 procent hoger, nadat de farmaceut met positief nieuws over zijn coronavaccin kwam.

Tyson Foods boekte in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet, en wist daarmee de verwachtingen te overtreffen. De outlook die Tyson afgaf, viel echter wat tegen.

Home Depot neemt HD Supply over voor 8 miljard dollar. Home Depot biedt 56 dollar per aandeel HD Supply. De doe-het-zelf-keten wil de overname financieren met contanten en schuld. HD Supply zou vanaf volgend jaar moeten bijdragen aan de winst per aandeel.

IBM neemt TruQua over, een leverancier van IT-diensten en een partner van SAP. Financiële details werden niet gegeven.

Het Chinese JD.com, met een notering op Nasdaq, meldde in het derde kwartaal een omzetgroei van 29 procent op jaarbasis. Het aantal gebruikers van de online retailer steeg dan ook met bijna een derde tot 442 miljoen. De openingsindicatie is evenwel een verlies van 1,5 procent, na een plus van 6,6 procent op vrijdag.

Het Nederlandse lingeriemerk Hunkemoller wordt mogelijk zelf in de etalage gezet. Dit schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen. Eigenaar Carlyle Group zou een verkoop overwegen en heeft JPMorgan als adviseur in de arm genomen.

De Spaanse bank BBVA heeft zijn Amerikaanse activiteiten aan PNC verkocht voor 11,6 miljard dollar.

Slotstanden

De S&P 500 eindigde vrijdag 1,4 procent in het groen op 3.585,15 punten en de Dow Jones index won 1,4 procent op 29.479,81 punten. De Nasdaq eindigde 1,0 procent in de plus op een slot van 11.829,29 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.