JD.com

Kennisbank
JD.com

JD.com is een van de grootste online retailers in China. Zoals we Bol.com in Nederland kennen, is JD.com er in China. JD is dan ook het enige bedrijf in China die weerstand kan bieden aan de e-commerce gigant Alibaba.

JD.com verkoopt echt van alles. Van gadgets, zoals een headset of laptop, tot bloemen als cadeautje. Te veel om op te noemen dus. De producten op het platform zijn lang niet allemaal van JD.com zelf. Het platform wordt namelijk ook gebruikt als marktplaats, waar derde partijen hun producten kunnen aanbieden aan de consument of aan bedrijven.

Je kan JD.com op de beurs vinden onder de tickercode JD.

De CEO van JD.com is Giangdong Liu. Hij is ook de oprichter en bestuursvoorzitter van het bedrijf. In 1998 richtte Liu het bedrijf op en in 2013 werd de naam verandert naar JD.com.

Hoe verdient JD.com zijn geld?

JD.comJD.com verdient allereerst geld met de marge op de producten die het verkoopt. Daarnaast komt er omzet van derde partijen die hun producten op het platform van JD.com verkopen.

Naast de verkoop van producten verdient JD ook aan diensten die het aanbiedt. JD zorgt namelijk ook voor logistieke oplossingen voor verschillende sectoren. En JD maakt het mogelijk om producten op afbetaling te kopen, waarmee het verdient aan de ontvangen rente.

In het eerste kwartaal van 2018 had JD.com 301,8 miljoen active gebruiken.

Jaarcijfers en andere belangrijke gebeurtenissen van JD.com zijn te vinden op de Investor Relations pagina van het bedrijf.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.