VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 10 juni 2020 - Beursbrink

Hogere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de opening tot 0,4 procent in het groen.

Beleggers wachten op het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat vanavond bekend gemaakt wordt. Er wordt geen rentewijziging verwacht en beleggers kijken vooral uit naar de economische ramingen die de centrale bank zal afgeven.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade denkt dat de Fed de rente niet zal wijzigen, en hij verwacht ook geen nieuwe steunmaatregelen. “De Fed zal waarschijnlijk de bijeenkomst gebruiken om meer informatie over de verschillende steunplannen te geven”, aldus Aslam. De analist verwacht dat de toon die de Fed aanslaat “dovish” zal blijven, hetgeen een signaal zal zijn voor de Amerikaanse beurzen om verder te stijgen.

Verder benadrukte strateeg Dwyfor Evans dat de beursrally van afgelopen weken niet op goede macro-economische cijfers is gebaseerd. Louter de verwachting dat de centrale banken en overheden het herstel zullen ondersteunen is de drijvende kracht achter het koersherstel op de aandelenmarkten, meent hij.

Vanochtend waarschuwde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling nog voor de gevolgen van de coronacrisis, helemaal als er een tweede besmettingsgolf komt.

In het laatste rapport van de organisatie, verwacht de OESO dat de mondiale economie met zes procent zal krimpen, mits een tweede besmettingsgolf uitblijft. Een dergelijke krimp zou twee keer zo groot zijn als de daling die in april nog door het IMF werd voorzien. Komt er wel een tweede besmettingsgolf, dan kan de wereldeconomie zelfs met 7,6 procent krimpen, zo waarschuwde de OESO.

De sombere economische verwachtingen van OESO leveren stof tot nadenken over het herstel op de beurzen. Sommige beleggers denken dat dit herstel te snel is gegaan en te ver is doorgeschoten, sinds de dieptepunt in maart.

“De perceptie blijft bestaan dat aandelen alleen maar omhoog kunnen, gezien de steun die door centrale banken wordt gegeven, naast de verschillende overheidsmaatregelen die worden genomen, waarbij alle ogen vandaag gericht zijn op de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve”, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Deze namiddag krijgen beleggers nog een reeks Amerikaanse macrocijfers voorgeschoteld.

Voorbeurs bleek al dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in mei tegen de verwachting in toch licht gedaald zijn. De prijzen daalden afgelopen maand met 0,1 procent op maandbasis na een daling van 0,8 procent in april. Economen hadden op nulgroei gerekend.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 1,9 procent tot 38,20 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,7 procent goedkoper werd op 40,47 dollar. Vanmiddag staan de wekelijkse olievoorraden op de agenda.

De euro/dollar noteerde op 1,1374. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1343 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1343 op de borden.

Bedrijfsnieuws

AMC Entertainment heeft door de coronacrisis zijn resultaten fors onder druk zien staan. De cinemagroep heeft in het eerste kwartaal een nettoverlies van 2,2 miljard dollar geboekt. De omzet daalde ook, van 1,2 miljard naar 942 miljoen dollar. Om de crisis te overleven, onderstreepte AMC dat alle bioscopen weer open moeten. CEO Adam Aran verwacht dat dit in juli ook zal gebeuren.

Ford en Volkswagen bundelen hun krachten op het gebied van autonoom rijden, elektrisch aangedreven voertuigen en bedrijfsvoertuigen na vorig jaar juli al te hebben aangekondigd met elkaar samen te gaan werken. Dit maakten de twee autofabrikanten woensdag bekend zonder financiële details te vermelden.

Starbucks herstelt zich gestaag van crisis, maar voorziet wel nog een zeer zwaar derde kwartaal door de coronacrisis, zo waarschuwde de koffieketen. Starbucks verwacht een verlies in het derde kwartaal tussen de 0,64 en 0,79 dollar per aandeel. Dit als gevolg van een omzetdaling tot 3,2 of zelfs 3,0 miljard dollar.

Slotstanden

De S&P 500 daalde dinsdag 0,8 procent op een slot van 3.207,18 punten en de Dow Jones index verloor 1,1 procent tot 27.272,30 punten. De Nasdaq eindigde 0,3 procent in het groen op 9.953,75 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.